- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cu cât se mărește salariul minim pe economie! Guvernul a anunțat oficial creșterea

27 Sep, 20:04 • Constantin Cristina
Guvernul va adopta mâine, 28 septembrie, ordonanța prin care salariul minim pe economie crește. Iată suma la care va ajunge.
Cu cât se mărește salariul minim pe economie! Guvernul a anunțat oficial creșterea

Salariul minim pe economie crește 3.000 la 3.300 de lei. Guvernul a anunțat oficial că această creștere va fi adoptată joi, 28 septembrie 2023, a scris digi24.ro. De asemenea, se va majora și venitul minim în construcții printr-o hotărâre de la 4.000 la 4.500 lei, potrivit declarațiilor premierului Marcel Ciolacu.

Citește și: Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2024. Anunţ de ultimă oră făcut de premierul Marcel Ciolacu

Cu cât se mărește salariul minim pe economie! Guvernul a anunțat oficial creșterea

„Mâine dau ordonanţă şi HG, o dată pentru mărirea salariului (minim) de la 3.000 la 3.300 şi HG pentru mărirea salariului (minim) în construcţii de la 4.000 la 4.500, astfel încât plătirea CASS nu va afecta nicio categorie. Ei erau exceptaţi de plătirea CASS şi nu vor fi afectaţi deloc de introducerea CASS”, a explicat prim-ministrul.

salariul minim pe economie
salariul minim pe economie

Mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a mai precizat că într-o discuție cu mediul de afaceri și sindicatele s-a propus ca venitul minim pe economie să fie diferențiat pe categorii socio-profesionale.

„Au venit şi mediul de afaceri, şi mi se pare corectă abordarea, au venit şi la tripartit, au fost şi sindicatele şi patronatele, totuşi să diferenţiem mărirea venitului minim pe economie pe categorii socio-profesionale şi cred că e o abordare corectă. E o abordare de bun simţ, un pic liberală, corect, dar e o abordare ancorată, de fapt, în economie. O să pornim acest dialog”, a afirmat Ciolacu.

Alte articole: Țările europene cu cel mai mic salariu minim pe economie în 2023. România, la coada clasamentului. Statul în care oamenii încasează 2.508 euro lunar