- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2024. Anunţ de ultimă oră făcut de premierul Marcel Ciolacu

27 Sep, 17:33 • Cornel Ghimeșan
Marcel Ciolacu confirmat majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2024 și a anunțat că unii dintre români vor primi chiar şi cu 40% mai mult. Premierul a precizat că pensiile vor crește cu minimum 5%.
Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2024. Anunţ de ultimă oră făcut de premierul Marcel Ciolacu

Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2024. Premierul Româniai a precizat că începând de anul următor nu vor mai exista pensii de 1.000 de lei. „Nu putem condamna niște oameni care au prins un anumit sistem la subzistență, doar pentru că așa erau regulile pe timpul comunismului”, a transmis Marcel Ciolacu.

„Vor fi majorate pensiile cu prioritate.Regula de bază a Comisiei în momentul acesta este pentru pensiile generale să majorăm pensiile și să închidem din inechitățile din interiorul legii. Eu îmi doresc ca până la 1 ianuarie să am promulgată legea pensiilor, întreaga reformă a pensiilor, prevăzută în cererea de plată numărul patru. Există trei variante făcute cu banca mondială. Eu merg în acest moment pe primul scenariu pe care l-am convenit cu Comisia”, a declarat Marcel Ciolacu la Digi24.

Citeşte şi: Premierul Ciolacu a explicat de ce firmele din România vor fi impozitate pe cifra de afaceri cu 1% „Dacă Guvernul Ciolacu nu venea cu acest pachet de asumare, România pierde fonduri europene”

Cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2024

„Cele pe contribuție și pensiile mari și ele trebuie să aibă o mărire, nu va fi atât de mare, poate va fi de 5%, altele mici vor crește cu 40% sau 20%, dar se va explica foarte clar. Nu am nicio reținere să revin, după ce avem draftul deja trimis la Comisie, vom avea primul feedback, o să venim în spațiul public și presupun că dna ministru îl va explica”, a mai spus premierul României.

Marcel Ciolacu a dar şi un exemplu de calcul: „Sunt oameni care au muncit 30 de ani, dar au pensia de 1.500 de lei. Deci ei au anii de muncă închiși, nu exista contribuție pe timpul lui Ceaușescu. Să-l scot din mormânt să-l cert? Nu pot. Așa era sistemul comunist. Trebuie să venim cu un sistem astfel încât oamenii aceștia… nu mai sunt foarte mulți, dar sunt niște inechități. Este prima variantă. Eu îmi doresc să intre în vigoare de la 1 ianuarie și se va încadra într-un procent, pe întreaga anvelopă a pensiilor în România, care este de o sută de miliarde de lei, cu o creștere de 15%. Oricum o să fie cu minim inflația luată în calcul. Ar fi incorect față de pensionari să nu se vină cu această indexare”.

Citeşte şi: Zile libere 2023. Mai mulți bugetari primesc o zi în plus. Guvernul ar putea face „punte” pentru o nouă minivacanță

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult