Anul acesta, Paştele ortodox şi cel catolic sunt în aceeaşi zi, pe 20 aprilie. Şi deşi nu a început nici postul, unii românii au început deja să se pregătească pentru masa de Paşte.
În ferme, au apărut primii miei ce vor fi vânduţi în aprilie, iar clienţii au început să-şi „rezerve” mielul dorit. Spun că astfel le-ar plăti un preţ mai bun faţă de perioada sărbătorilor, când kilogramul de carne se vinde mult mai scump datorită cererii numeroase.
Ca şi anul trecut, preţul cărnii de miel ar putea fi influenţat şi de exportul în ţările arabe. Pentru mulţi fermieri este mult mai avantajos să trimită toată producţia de miel la export.
Deşi suntem la final de Gerar, deja în ferma au apărut primii miei. Unii dintre ei vor ajunge şi la 25 de kg până la Paşte. Cu toate acestea, sunt mulţi cei care vin la stână să arvunească deja mielul de Paşte, aici la sursă preţurile se mai negociază, scrie RomaniaTV.net.
Deocamdată, ciobanii estimează că un kilogram de carne viu va costa în jur de 20-25 de lei, respectiv 40-45 de lei kg de carne la carcasă.