- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cum înlocuiești carnea în perioada de post. 10 alimente care nu trebuie să lipsească de pe masă

18 Mar, 09:04 • Lupu Alexandra
Toți românii trebuie să știe asta. Iată care sunt cele 10 alimente care nu trebuie să lipsească de pe masă în perioada postului.
Cum înlocuiești carnea în perioada de post. 10 alimente care nu trebuie să lipsească de pe masă

De fiecare dată când vine perioada de post, românii se confruntă cu aceeași întrebare: cu ce se poate înlocui carnea din preparate? Nu este de mirare că această curiozitate a apărut chiar și în ultima perioadă, având în vedere că ne apropiem cu pași repezi de cel mai lung post al anului, mai exact, al Paștelui. Toți românii trebuie să știe că există 10 alimente care sunt foarte ușor de savurat, bogate în proteine, vitamine esențiale și fier, așa cum confirmă csid.ro.

Alimentele care înlocuiesc carnea în post

Postul Paștelui are loc înainte de Învierea Domnului și este considerat cel mai lung al Bisericii Ortodoxe. Din aceste considerente, el este intitulat „Postul Mare” și ne amintește de cel ținut de Mântuitor, timp de 40 zile.

În această perioadă, creștinii trebuie să renunțe la consumul anumitor alimente sau băuturi. Carnea, lactatele, ouăle, vinul și uleiul sunt câteva dintre elementele care trebuie să fie evitate pe toată durata postului. Chiar dacă românii sunt deja obișnuiți cu aceste recomandări, multe persoane tot confruntă încă o dificultate în momentul în care se văd nevoite să renunțe la produsele enumerate.

Oamenii care se regăsesc în această situație își ridică mereu un semn de întrebare cu privire la înlocuitorii pe care i-ar putea lua în considerare pentru a-i pune pe masa din bucătărie. Partea bună este că există 10 alimente bogate în vitamine esențiale, fier și proteine, potrivite pentru a înlocui carnea în post.

Citește și: Legumele au ajuns la prețuri record în România! Cât a ajuns 1 Kg de roșii, chiar în Postul Paștelui

Ciupercile sunt primul aliment care are potențial să înlocuiască carnea din preparatele din perioada de post. Ele au o aromă bogată și au multe proteine în conținut, dar mai mult de atât, sunt extrem de sățioase. La fel de bine, lintea este recomandată în această perioadă, având în vedere că este o reală sursă de proteine și minerale. Ea poate fi folosită în mai multe preparate, de la supe delicioase și până la salate proaspete.

Alimentele care înlocuiesc cu succes carnea din preparatele românilor în perioada postului
Alimentele care înlocuiesc cu succes carnea din preparatele românilor în perioada postului

De pe masa românilor care țin post nu trebuie să lipsească nici fasolea, având în vedere că oferă cantitățile potrivite de carbohidrați, fier, folat, potasiu, fibre și fosfor. Diferite studii atestă că dieta bogată în fasole și alte leguminoase este potrivită pentru reducerea colesterolului. În același timp, următoarele alimente care înlocuiesc carnea cu succes se referă la tofu și edamame. Derivate din boabele de soia, produsele menționate sunt bogate în proteine. Acestea oferă organismului totalitatea de aminoacizi esențiali de care are nevoie pentru buna funcționare.

În aceeași ordine de idei, românii trebuie să ia în calcul inclsuiv spirulina, care are în conținut nutrienți benefici pentru organism, precum acizi grași esențiali. Amarantul, quinoa, semințele de chia și laptele de soia sunt alte alimente ideale, care asigură o masă gustoasă și sănătoasă, care nu încalcă „regulile” Bisericii Ortodoxe.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Postul Paștelui 2023. Când trebuie să pui, de fapt, sarea în mâncarea de cartofi. Greșeala care strică gustul preparatului