- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

De unde vine laptele din brânzeturile Dorna, Covalact, Albalact sau Rarăul

13 Mar, 14:58 • Andrei Alina
Produsele lactate - branzeturile se află pe treapta a patra a piramidei alimentare. Indiferent dacă ne referim la brânzeturi proaspete, maturate, cu condimente, smântână, brânză topită sau unt, chefir, lapte bătut sau iaurt, aceste alimente sunt absolut necesare pentru o dietă variată și sănătoasă.
De unde vine laptele din brânzeturile Dorna, Covalact, Albalact sau Rarăul

Fie că sunt fabricate în propria gospodărie, fie că sunt procurate din comerț, brânzeturile sunt alimente nelipsite din meniul românilor.  Rafturile magazinelor nu duc lipsă de produse, gama este una variată, astfel încât să satisfacă și cerințele celor mai pretențioși.

Dorna, Covalact, Albalact sau Rarăul sunt printre mărcile des consumate de români. Toate aceste companii românești de renume aparțin unui singur brand – Lactalis Group – și au același furnizor, potrivit playtech.ro.

Citește și: Un nou val de scumpiri la alimente în România. Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză

Lactalis este cel mai mare procesator de lactate din România. Compania folosește lapte crud DN Agrar Group – cea mai mare fermă zootehnică integrată din România. Are activități de producție de lapte de vacă și culturi vegetale în județele Alba, Sibiu și Hunedoara.

Citește și: Brânza care ajută în lupta cu greutatea. Costă 50 de lei kilogramul

După retragerea lui Giampaolo Manzonetto din funcția de director general al Lactalis Group, locul său a fost ocupat de Onur Barim.

„Onur Barim va conduce astfel toate afacerile Grupului Lactalis în România, care include, astăzi, companiile Albalact, Covalact, Dorna Lactate, Rarăul, Lactate Harghita, Parmalat România şi Lactalis Logistic”, a anunțat grupul Lactalis prin intermediul unui comunicat, la începutul anului 2023.