- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Brânza care ajută în lupta cu greutatea. Costă 50 de lei kilogramul

08 Oct, 22:44 • Cornel Ghimeșan
Tuturor ne place brânza și o consumăm în tot felul de combinații. Partea proastă e că, deși ne răsfață papilele gustative, brânza reușește să ne aducă kilograme în plus.
Brânza care ajută în lupta cu greutatea. Costă 50 de lei kilogramul

Brânza îngrașă destul de mult, iar porția corectă este maximum 70 g pentru telemea și doar 30-35 g când vine vorba de parmezan, cașcavaluri sau acele tipuri de brânză mucegăită.

Citește și Statul în care ai nevoie de certificat special pentru deținerea unei mașini. Care sunt costurile și cum se obține

“Am mai spus-o, dar o repet: brânza îngraşă, iar porţia corectă este jumătate din cea de carne, adică maxim 70 g pentru telemea şi numai 30-35g când vine vorba de parmezan, caşcavaluri şi brânză „împuţită”. Eu consider că viaţa are mai mult gust pentru că există brânza, şi asta înseamnă că e şi mai greu să te abţii din a consuma tot felul de preparate care o includ, de la sandvişuri calde la pizza, paste, legume gratinate, sosuri pentru friptură sau banala telemea cu roşii’’, a scris nutriţionistul Mihaela Bilic pe Facebook.

Citește și Vestea dimineții pentru români. Toți cei care au salariul minim brut întâmpină schimbări în octombrie 2023

Brânza care te poate ajuta să slăbești

Chiar și atunci când suntem la dietă corpul nostru tot are nevoie de anumite grăsimi, iar de regulă nutriționiștii recomandă nuci, ulei de măsline, gălbenuș de ou, pește gras. Uneori și brânza poate fi un aliat în lupta cu kilogramele în plus, dar nu orice fel de brânză.

Brânza de capră și cea de oaie conțin MCT (medium chain triglyceredes), adică gărsimi care ajută la slăbit. Biohackerul Dave Asprey și dr. Steven Gundry, medic cardiolog american, au spus, în cadrul unui podcast, că 30% dintre caloriile din laptele de capră și oaie sunt MCT. Singurul dezavantaj e că costă destul de mult, în jur de 50 de lei kilogramul.

În plus, consumul de brânză de oaie și de capră ajută oamenii să trăiască mai mult în Sardinia. Același lucru se întâmplă și în Costa Rica. Potrivit medicului Steven Gundry, și în Loma Linda, singurul oraș din SUA considerat Blue Zone, 80% din caloriile consumate în locuri publice provin din lactatele de oaie și capră.

Consumul de brânză de capră și oaie face bine și pe alte planuri. Laptele acestor animale are doi acizi grași care sunt asociați cu prevenția bolilor cardiovasculare și a sănătății pe termen lung.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult