- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Decizie de forță majoră în România! Guvernul a aprobat Planul Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară

30 May, 23:41 • Constantin Cristina
S-a aprobat Planul Național de Răspuns la Situațiile de Urgență Nucleară. Românii pot răsufla liniștiți odată cu implementarea acestei decizii luate de Guvern.
Decizie de forță majoră în România! Guvernul a aprobat Planul Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a fost întrunit, marți, pentru aprobarea Planului Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică (PNRSUNR), a informat stiripesurse.ro.

Citește și: Se aplică aceeași lege și pentru militarii români! Vârsta de pensionare este de 65 de ani. Nicolae Ciucă: „Pensia fiecărui cetățean trebuie să reflecte importanța muncii sale de o viață și contribuția la sistemul public”

Decizie de forță majoră în România! Guvernul a aprobat Planul Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară

Nicolae Ciucă, premierul României, a convocat CNSU la solicitarea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare pentru aprobarea Planului Național de Răspuns la Situații de Urgență Nucleară sau Radiologică.

Hotărârea adoptată pentru aprobarea Planului ține cont de rezultatele evaluărilor exercițiilor desfășurate în baza programărilor la nivel național privind testarea Planului de protecție și intervenție în caz de accident nuclear sau urgență radiologică, elaborat în anul 2009. Planul aprobat astăzi este corelat cu Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență specifice riscului nuclear sau radiologic, aprobat prin Ordinul ministrului afacerilor interne și al președintelui CNCAN nr. 61/113/2018 și ține cont de aspectele operaționale aprobate în Concepția Națională de Răspuns la Urgențe Radiologice/ Nucleare”, transmite CNSU.

Guvern
Guvern

CNSU reamintește faptul că, prin Hotărârea nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc, sunt finalizate 5 concepții de răspuns în caz de cutremure, epidemii, inundații, accident nuclear și/sau radiologic și incendii de pădure.

„Aceste concepții naționale de răspuns au rol în asigurarea conducerii și intervenției operative în cadrul acțiunilor de răspuns și implicit asigură o bună coordonare în vederea diminuării efectelor produse de categoriile de risc cu impact asupra comunităților”, potrivit CNSU.

Alte articole: Nicolae Ciucă, verdict dezamăgitor pentru profesorii din România: „Nu pot să le promit”