- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Nicolae Ciucă, verdict dezamăgitor pentru profesorii din România: „Nu pot să le promit”

25 May, 20:51 • Stefan Simion
Nicolae Ciucă se ține dârz. Premierul PNL nu-și dorește să ofere cadrelor didactice majorările de 40%, plus indexarea anuală cu rata inflației. 
Nicolae Ciucă, verdict dezamăgitor pentru profesorii din România: „Nu pot să le promit

Joi, aflat la Cluj-Napoca, premierul Nicolae Ciucă a explicat că pentru majorări salariale în Educație mai e nevoie de răbdare.

Declarațiile au fost făcute după ce Ciucă a purtat discuții cu liderii sindicaliști.

„Am rugat şi îi rog în continuare, fac apel să înţeleagă să nu ne împingă să facem aceleaşi greşeli care s-au făcut în aceşti 30 de ani”, a mai afirmat premierul, care a discutat despre devansarea procedurilor pentru elaborarea legii salarizării.

„În acest moment, îi rog încă odată, sincer şi onest (…) nu pot să le promit acum şi nu voi promite niciodată ceea ce nu se poate realiza. Nu voi face niciodată ceva ce cred că este greşit”, a mai afirmat premierul, precizând că într-o lună şi jumătate situaţia ar putea fi realizată.

Nicolae Ciucă nu știe când se va face rotativa PSD-PNL la guvernare

Generalul în rezervă a vorbit și despre rotativa PNL – PSD.

„Depinde de noi toţi şi depinde de a înţelege situaţia şi contextul în care ne aflăm. Încă de la începutul acestei acţiuni de protest a sindicatelor din Educaţie am căutat să demonstrăm că înţelegem şi că, într-adevăr, profesorii din România (…) merită recunoştinţa noastră şi să fie situaţi pe grila de salarizare acolo unde noi ne-am asumat (…) că trebuie să fie”, a comentat Ciucă.

Și preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi la Sibiu, că procedurile pentru rotativa guvernamentală ar trebui să înceapă în cursul zilei de vineri, dar doar dacă se încheie greva din Educaţie.

„Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri”, a adăugat şeful statului.

Vineri, protestatarii merg la poarta lui Klaus Iohannis, de la Palatul Cotroceni

Joi, sindicaliștii au anunțat că greva și protestele vor continua.

„Credeți-ne că nu ne intersează ce se întâmplă cu rotativa guvernamentală, pe noi ne interesează ca executivul să ia decizii care să conducă la oprirea acestui conflict de muncă de proporții. Dacă îi interesează de cei peste 3 milioane de elevi, de părinți, de cadrele didactice, rotativa trebuie să treacă în plan secund.

În momentul în care guvernul va veni cu hotărâre foarte clară, atunci colegii noștri vor decide dacă vor suspenda greva”, a declarat Marius Nistor.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult