- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Dedeman se menține la înălțime! Frații Pavăl au atins afaceri de 11 miliarde lei

25 May, 12:21 • Constantin Cristina
Dedeman a atins o cifră de afaceri în 2022 de 11 miliarde de lei, de la 10 miliarde de lei în anul precedent, iar în 2020 înregistrând 9 miliarde de lei.
Dedeman se menține la înălțime! Frații Pavăl au atins afaceri de 11 miliarde lei

Dedeman continuă să se dezvolte și a ajunge să atingă cifra de afaceri de 11 miliarde de lei pe 2022, cu un număr de angajați de 12.245 de la 11.948 salariați, a informat profit.ro.

Vezi și: Fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, investiţii masive în piaţa de logistică din România. Zeci de milioane de euro pentru două proiecte noi

Dedeman se menține la înălțime! Frații Pavăl au atins afaceri de 11 miliarde lei

Frații Pavăl, fondatorii companiei, pregătesc extinderea cu 30% a centrului Dedeman din cartierul Pantelimon din Capitală, care este construit pe terenul fostei fabrici Acumulatorul, achiziționat de la familia Prigoană.

În 2015, frații Pavăl au plătit companiei Rosal Grup, dețină în acel timp de familia lui Silviu Prigoană, aproximativ 18 milioane de euro pentru o suprafață de teren de 12,7 hectare, pe care au funcționat în trecut expozițional Exporom și anterior fabrica Acumulatorul.

Pe acest teren a fost construit prima etapă a centrului logistic Dedeman, pe o suprafață de de 40.500 de metri pătrați, la o valoare de peste 12 milioane de euro. Fondatorii companiei au de gând să extindă suprafața centrului logistic până la 52.800 metri pătrați, iar pentru acest lucru, vor trebui să desființeze alte 4 construcții existente pe teren.

Dedeman
Dedeman

Mai mult, proprietarii au decis să nu renunțe la conacul de 1.200 de metri pătrați folosit ca vilă a administrației și clădirea folosită drept cantină, cu scopul închirierii lor.

„Centrul Logistic din Pantelimon este utilizat exclusiv de Dedeman și va fi extins după ce vom obține toate autorizațiile necesare, aceasta fiind ultima extindere pe care o vom face acestui spațiu”, au declarat reprezentanții Dedeman.

Dedeman a mai construit, în 2020, un centru logistic de dimensiuni similare în Turda. Retailerul are, în total, 5 centre logistice la nivel național, care deservesc cele 59 de magazine, în care lucrează peste 12.800 de angajați. Dragoș și Adrian Pavăl au intrat puternic pe sectorul logistic din România, printr-un parteneriat cu Element Industrial, firma omului de afaceri Ionuț Dumitrescu.

Aceștia au încasat 30 de milioane de euro de la compania sud-africană Fortress, principalul acționar al NEPI Rockcastle, pentru achiziția parcului logistic Eli Park 1 din Chitila, unde au închiriate depozite Arctic și Paste Băneasa. În aceeași formulă de parteneriat, frații Pavăl și Ionuț Dumitrescu vor să construiască un nou parc logistic lângă fabrica Ford din Craiova, o investiție de 25-30 de milioane de euro. Aceștia vizează realizarea unui proiect logistic major și în Bacău.

Alte articole: Frații Pavăl marchează o nouă investiție record! Un nou magazin Dedeman va fi construit pe un teren cumpărat de la Țiriac