- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Directorul CNAIR confirmă debutul unor lucrări unice pe DN2. Se montează primul sector de parapet mobil

07 Nov, 21:33 • Bumbeneci Diana
Inedit. Directorul CNAIR anunţă montarea primului sector de parapet mobil pe DN 2.
Directorul CNAIR confirmă debutul unor lucrări unice pe DN2. Se montează primul sector de parapet mobil

Directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat, marţi, montarea primului sector de parapet mobil pe DN 2. Acest tip nou de sistem va permite transferul traficului rutier de pe o cale pe alta.

Directorul CNAIR confirmă debutul unor lucrări de anvergură pe DN2

„Pe DN2 (E85), la km 131+800 a fost montat primul sector de parapet mobil!

Acest tip nou de sistem va permite transferul traficului rutier de pe o cale pe alta, dar şi intervenţia utilajelor CNAIR şi a autovehiculelor altor autorităţi, în cazul producerii unor blocaje provocate de accidente sau de înzăpezire”, a scris, marţi, Cristian Pistol pe Facebook.

Directorul CNAIR a precizat că DRDP Buzău va mai monta pe DN 2 încă două astfel de sisteme cu deschidere în caz de urgenţă, la km 133+500 şi la km 135.

Vezi și: Anvelopele de iarnă, în vizorul RAR. Mesajul instituției va debusola milioane de români

„În funcţie de randamentul pe care acest tip de parapet îl va da în exploatare, vom monta astfel de sisteme şi pe alte sectoare de drum cu risc de înzăpezire sau de accidente”, a mai transmis Cristian Pistol.

 

Drumul Național 2 este o șosea națională din România, cu 446 de km care leagă capitala București de frontiera cu Ucraina prin punctul vamal Siret. Străbate de la sud la nord partea de est a României (regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est și Sud-Muntenia) și trece prin orașele: Urziceni, Buzău, Râmnicu Sărat, Focșani, Adjud, Bacău, Roman, Fălticeni, Suceava, Siret. Formează o parte din drumul european E85. Se suprapune și cu E60 pe porțiunea dintre București și Urziceni, iar în Suceava are o mică porțiune comună cu E58.

Poți citi: Ministrul Marcel Boloş bagă spaima în români atunci când vine vorba despre 2025. „O să ducem dorul la Legea privind măsurile fiscal-bugetare”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult