- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Drumul Expres Brăila – Focșani va fi scos la licitație în curând. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor

12 Sep, 19:57 • Alexe Raluca
Ministrul Transporturilor a anunțat că studiul de fazbilitate pentru drumul Expres Brăila - Focșani va fi finalizat în următoarele luni. Urmează să fie lansată licitația pentru lucrările propriu-zise.
Drumul Expres Brăila – Focșani va fi scos la licitație în curând. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor

Studiul de fezabilitate al Drumului Expres Brăila – Focșani va fi finalizat în următoarele luni, urmând ca apoi să fie lansată licitația pentru lucrări, potrivit anunțului făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, aflat marți în vizită pe șantiere din Autostrada Moldovei (A7).

Citește și: România atinge borna de 1000 de km de autostradă. Moment istoric anunțat de Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor anunță: încă puțin până la finalizare drumului Expres Brăila – Focșani

Aflat în vizită pe șantierele de pe A7 sau Autostrada Moldovei, Sorin Grindeanu a anunțat, în premieră, că va fi organizată licitaţia pentru drumul expres Focşani – Brăila.

„În lunile viitoare vom finaliza și studiul de fezabilitate de la Focșani la Brăila, ceea ce înseamnă că, tot așa, în următoarele luni vom scoate la licitație Drumul Expres Focșani – Brăila, care se va duce cu descărcarea pe Podul de la Brăila și va merge spre varianta pe Tulcea și spre litoral”, a declarat ministrul Transporturilor.

În cadrul acestui proiect, a fost depus memoriul de mediu la Agenția Națională pentru Protecția Mediului, potrivit celor mai recente informații de pe site-ul CNAIR. De asemenea, au fost realizate forajele geotehnice în proporție de 99,60%, iar testele de laborator în proporție de 83% raportat la numărul de foraje propuse, respectiv executate. Grindeanu este optimist în ceea ce privește lucrările pe Autostrada Moldovei și crede că până la finalul anului viitor se va circula pe tronsonul Focşani – Buzău al A7.

„Avem toate premisele ca la sfârşitul anului viitor să putem să circulăm pe Focşani – Buzău. Sunt şanse foarte mari. S-a ajuns foarte sus. Și cu stratul de stabilizare şi cu toate lucrurile care ţin partea dificilă a acestor patru tronsoane. Pentru că vorbim de patru loturi”, a adăugat Sorin Grindeanu.

Ministrul a mai explicat că autostrada A7 va constitui o legătură importantă cu Ucraina. Grindeanu a remarcat că stadiul lucrărilor este unul bun și nu doar în zona Focșaniului, ci chiar până la Roman. În plus, ministrul acesta a spus că speră ca din această toamnnă să se intre pe tronsonul Roman – Pașcani. Tot în această toamnă se va trece la licitația pentru ultimul tronson Pașcani – Suceava.

„Studiul de fezabilitate este aproape finalizat. Asta înseamnă că în toamna acestui an vom putea lansa licitaţia şi ajungem cu autostrada până la Suceava. Urmând ca în ianuarie – februarie, odată cu finalizarea studiului de fezabilitate pentru tronsonul Suceava – Siret, să închidem toată această autostradă A7, care pleacă de la Ploieşti şi se termină la Siret, o legătură importantă cu Ucraina, care va ajuta la ceea ce sperăm să vină cât mai repede, şi anume acea perioadă de reconstrucţie a Ucrainei”, a adăugat ministrul Transporturilor.

Contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al Drumului Expres Brăila – Focșani (78,8 km) a fost semnat în iunie 2020 cu Inginieria Especializada Obra Civil e Industrial, pentru suma de 15 milioane de lei.