- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

După 7 ani de așteptare, se continuă proiectul de la patinoarul artificial „Mihai Flamaropol”. Nicușor Dan: „Până în 2019 a fost executată aproximativ 26% din întreaga lucrare”

21 Feb, 17:36 • Lupu Alexandra
Se anunță începerea unor noi lucrări în Capitală! Nicușor Dan a declarat că se vor relua lucrările de la patinoarul artificial „Mihai Flamaropol”.
După 7 ani de așteptare, se continuă proiectul de la patinoarul artificial „Mihai Flamaropol”. Nicușor Dan: „Până în 2019 a fost executată aproximativ 26% din întreaga lucrare”

Anunțul făcut de Nicușor Dan le arată bucureștenilor că nu au așteptat degeaba! După 7 ani de amânare, se reiau lucrările la patinoarul artificial „Mihai Flamaropol”, citează stiripesurse.ro. Conform datelor înregistrate, proiectul a început încă din anul 2016, dar cu toate acestea, a fost sistat în 2019.

Se încep lucrările la patinoarul artificial „Mihai Flamaropol”

Primarul general al Capitalei a mai adăugat o responsabilitate în cadrul caietului de sarcini. Se pare că Nicușor Dan a decis că lucrările de la patinoarul „Mihai Flamaropol” vor fi reluate pe parcursul acestui an.

Proiectul a fost demarat încă din 2016, însă a fost întrerupt în 2019, atunci când stadiul de executare a fost estimat la 26%. Edilul a susținut că vor fi continuate demersurile pentru refacerea și modernizarea locației menționate, scopul fiind acela de a-i oferi Bucureștiului o arenă sportivă, dedicată sporturilor pe gheață, de nivel național și internațional. Lucrările au fost notate în caietul de sarcini.

Data începerii proiectului nu a fost anunțată până la ora actuală. Cu toate acestea, Nicușor Dan a confirmat că așteaptă observații și recomandări din partea companiilor interesate, până la data de 1 martie a acestui an.

Vezi și: Adio patinoar în Miercurea Ciuc! Prețurile mari la curent duc și la reducerea iluminatului festiv. Primarul Korodi Attila: Prețul o să crescă de 5-6 ori!”

patinoarul artificial
patinoarul artificial

„O veste bună: vom relua lucrările la patinoarul artificial “Mihai Flamaropol”. Am lansat în consultare de piaţă caietul de sarcini pentru continuarea lucrărilor de refacere şi modernizare a patinoarului artificial “Mihai Flamaropol”, astfel încât Bucureştiul să aibă o arenă sportivă de nivel naţional şi internaţional, dedicată sporturilor pe gheaţă. Invit companiile interesate să vină cu observaţii şi recomandări privind conţinutul Caietului de sarcini. Observaţiile şi recomandările pot fi trimise pe adresele de e-mail [email protected] sau [email protected] până pe 1 martie”, spune edilul, într-o postare publicată pe contul personal de Facebook.

Nicușor Dan nu a evitat să vorbească despre lucrările anterioare care au avut loc la nivelul acestei locații. Proiectul a fost demarat în 2016, dar cu toate acestea, nu a fost finalizat. Durata lucrărilor este estimată la 24 luni, de la momentul în care este emis ordinul administrativ de începere.

„Potrivit estimărilor, până în 2019 a fost executată aproximativ 26% din întreaga lucrare – doar lucrări la structura de rezistenţă. Capacitatea întregului patinoar (format din Centrul Multifuncţional Sportiv şi de Agrement şi Arena Sportivă) se ridică la 4.424 de persoane. Durata proiectului este de 24 de luni (de la data emiterii ordinului administrativ de începere)”, completează primarul general al Capitalei.

Citește și: Străzile stau neasfaltate, iar localnicii sunt revoltați! Comuna din Dolj care a investit peste 100.000 de lei pentru un patinoar