- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Eliminarea facilităților fiscale scoate românii în stradă! Un nou protest colosal este pregătit în Piața Victoriei

13 Jul, 15:54 • Constantin Cristina
Se anunță un protest colosal în Piața Victoriei, în data de 26 iulie, după ce Guvernul a anunțat că va implementa de la 1 septembrie eliminarea facilităților fiscale.
Eliminarea facilităților fiscale scoate românii în stradă! Un nou protest colosal este pregătit în Piața Victoriei

Patronatele din Construcții vor ieși în stradă, în urma deciziei luate de Guvern, și anume că vor să elimine facilitățile fiscale din sectorul construcțiilor, potrivit stiripesurse.ro. Protestul este programat pentru 26 iulie, în Piața Victoriei, între orele 9-13. Federația Generală a Sindicatelor „Familia” vrea să-și arate nemulțumirile vis-a-vis de măsura luată de Guvern.

Citește și: Scandalul „azilele groazei” continuă cu proteste uriașe! Se cere demiterea miniștrilor Gabriela Firea și Marius Budăi

Încă o categorie de români pornesc un protest uriaș în Piața Victoriei, din cauza eliminării facilităților! Măsura este planificată pentru 1 septembrie

„Graba cu care Guvernul României intenționează să-și încalce angajamentele luate prin PNRR este greu de înțeles. Conform PNRR, „Componenta 8 – Reforma fiscală și reforma sistemului de pensii”, Guvernul României s-a angajat în fața UE că va modifica Codul Fiscal „în vederea reducerii graduale a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcțiilor.

Reducerea treptată a stimulentelor fiscale pentru personalul angajat în sectorul construcțiilor va începe în 2025 și se va finaliza până la sfârșitul anului 2028” (subl. n.). Așadar, de ce Guvernul României vrea să introducă dintr-o dată, de la 1 septembrie 2023, o măsură programată pentru a fi adoptată gradual în perioada 2025 – 2028?”, arată Federația sindicală.

protest
protest

Sindicaliștii susțin că acest lucru „afectează credibilitatea statului român și introduce o mare doză de instabilitate și lipsă de predictibilitate în mediul economic, afectând atât lucrătorii, cât și firmele din sector. În consecință, considerăm că este mai mult decât justificat protestul lucrătorilor din construcții și industria materialelor de construcții, ale căror venituri vor fi grav afectate, dacă o astfel de măsură intempestivă va fi luată de către guvernanți”.

Gheorghe Bălăceanu, președintele FGS „Familia”, a făcut apel către membrii de sindicat afiliați la federație, dar și către toți constructorii din România, pentru a susține protestul din 26 iulie și de a participa la el.

„Dragii mei colegi, Guvernul României nu renunță la eliminarea facilităților fiscale pentru constructori și pentru lucrătorii din industria materialelor din construcții. Fac un apel către toate sindicatele afiliate, către toți lucrătorii din cele două sectoare de activitate care vor fi afectați drastic de aceste măsuri să fie prezenți la protestul din 26 iulie de la București. Avem autorizație obținută conform legii. Este momentul să luptăm pentru drepturile noastre. Vrem să muncim în România, nu să fim alungați din țară, în căutarea unor salarii mai bune în străinătate”.

Alte articole: Atenție, români! Angajații CNAS încep astăzi protestul. A fost anunțată perioada în care nu se poate beneficia de serviciile din sistem