- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Este oficial! 15 milioane de euro pentru români. Iată cine primește banii

20 Sep, 11:41 • Bumbeneci Diana
Anunț oficiala de la Bruxelles. Se oferă 15 millioane de euro pentru fermierii ecologici.
Este oficial! 15 milioane de euro pentru români. Iată cine primește banii

Vești fabuloase pentru românii care au nevoie de bani din partea Uniunii Europene. Un nou acord în valoare de 15 milioane EUR vine să sprijine fermierii ecologici și producția de alimente durabile din Europa. Anunțul a fost făcut oficial de europarlamentarul Daniel Buda, la începutul acestei săptămâni, conform AgroTV.

Bani pentru fermierii ecologici

Conform declarațiilor vicepreședintelui Comisiei Agri din Parlamentul European, Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat un împrumut de risc de 15 milioane EUR, susținut de programul InvestEU, cu CrowdFarming, o platformă online pentru fermierii ecologici care vând direct consumatorilor finali.

Bani pentru fermieri
Bani pentru fermieri

Te mai poate interesa și: Fonduri europene 2023. Cum poți primi GRATIS 70.000 de euro

Piața CrowdFarming are peste 300 de fermieri din 13 țări europene diferite care vând consumatorilor fără alți intermediari. Crowd Farming oferă fermierilor site-ul web, logistică, servicii pentru clienți, instruire și sprijin promoțional. Sunt selectați de agronomi, care promovează cele mai înalte standarde de durabilitate, calitate și producție. Pentru a participa la piață, fermele trebuie să dedice resurse organice agriculturii sau trebuie să treacă la acest tip de agricultură.

„Alocarea de fonduri din partea BEI va sprijini creșterea activităților de cercetare, dezvoltare și inovare ale companiei, având ca scop îmbunătățirea pieței digitale și dezvoltarea instrumentelor care promovează practici agricole durabile în Europa, contribuind astfel la stabilirea unui lanț de aprovizionare cu alimente mai sustenabil și mai echitabil. Proiectul contribuie la Strategia „De la Fermă la Furculiță” a Uniunii Europene, care urmărește să realizeze un sistem alimentar echitabil, sănătos și prietenos cu mediul”, a transmis Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

Ai mai putea citi și: Preț carburanți 20 septembrie 2023. Șoferii din România se lovesc astăzi de o nouă scumpire a benzinei și motorinei

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult