- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fonduri UE de 1,5 milioane de euro! Județele avizate pentru proiect. Singura condiție care trebuie respectată pentru a pune mâna pe bani

08 Apr, 12:03 • Constantin Cristina
Uniunea Europeană acordă fonduri de 1,5 milioane de euro pentru județele care îndeplinesc o singură condiție. Din acest buget, doar firmele mici și microîntreprinderile deschise de curând, pot beneficia.
Fonduri UE de 1,5 milioane de euro! Județele avizate pentru proiect. Singura condiție care trebuie respectată pentru a pune mâna pe bani

Uniunea Europeană pune la dispoziție fonduri cuprinse între 200.000 și 1,5 milioane de euro, pentru noile startup-uri românești care dezvoltă tehnologii inovatoare. Întreprinderile beneficiare trebuie să respecte o singură condiție, potrivit infofinanciar.ro.

Vezi și: Fonduri UE de peste un milion de euro pentru pescarii români. Cum le poți accesa

Fonduri UE de 1,5 milioane de euro

Singura condiție de care investitorii trebuie să țină cont este să își desfășoare activitatea în cele șase județe ale regiunii de Nord-Vest al țării. Proiectul va fi pus în aplicare în cursul anului curent, astfel, întreprinderile de tip startup din județele Cluj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Satu Mare și Maramureș pot beneficia de un ajutor financiar nerambursabil din partea Uniunii Europene.

Proiectul de ghid „Sprijin pentru întreprinderi nou înființate inovatoare”, încadrat în programul desfășurat în perioada 2021-2027, a fost publicat vineri, 7 aprilie, de către Agenția pentru Dezvoltarea Regională Nord-Vest (ADR Nord-Vest).

Bugetul ADR Nord-Vest va ajunge la 18,5 milioane de euro, 85% fiind din fonduri europene și 155 primite de la bugetul de stat. Iar din acest buget, firmele mici deschide recent care au sediul în unele dintre cele șase județe vizate de proiect, vor putea obține aceste ajutoare între 200.000 și 1,5 milioane de euro.

Fonduri UE
Fonduri UE

În apelul de proiecte se menționează faptul că sprijinul oferit de Uniunea Europeană urmează să acopere 100% din nevoile de dezvoltare ale întreprinderilor noi. Startup-urile beneficiare vor trebui să participe cu bani proprii doar pentru cheltuielile neeligibile în proiect.

Activitățile eligibile pentru sprijinul financiar acordat în proiect sunt cele de cercetare și dezvoltare industrială și experimentală, cele pentru introducerea în producția și realizarea unui proces ca urmare a aplicării modelului, cele de consultanță pentru managementul proiectului și activități de informare și publicitate.

Firmele trebuie să dețină și un rezultat de cercetare, care poate fi: brevet, cerere de brevet, teză de doctorat, drept de utilizare a unui rezultat de cercetare obținut ca urmare a unui contract sau drept de proprietate intelectuală industrială certificată.

Alte articole: Noua lege a pensiilor speciale trebuie să fie implementată în această lună. Ministerul Fondurilor UE explică ce se întâmplă dacă termenul nu este respectat