- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

FOTO. Ninge ca în povești în mai multe zone din România. Este cod galben de ninsori în 14 județe

22 Apr, 10:01 • Bumbeneci Diana
Ninge abundent în mai multe zone din ţară! Drumarii intervin cu utilajele de deszăpezire. Galerie FOTO.
FOTO. Ninge ca în povești în mai multe zone din România. Este cod galben de ninsori în 14 județe

Ninge ca în poveşti în zeci de zone montane din România. Drumarii intervin cu utilijele de deszăpezire în mai multe zone din ţară.

Vremea s-a răcit simțitor, iar la munte ninge ca-n povești. Pe DN67C care duce spre stațiunea Rânca, angajații de la Direcţia Regională Drumuri Poduri Craiova acționează cu mai multe utilaje de deszăpezire şi material antiderapant.

„Intervenții pentru deszăpezire pe DN 67C, zona Rânca.

Se acționează cu două utilaje cu lamă și material antiderapant pe sectorul afectat de ninsoare pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță.

Stratul nou depus măsoară peste 15 cm, nu vă deplasați pe sectoarele de drum afectate de ninsori cu autovehiculele neechipate corespunzător pentru iarnă!”, au transmis reprezentanţii DRDP Craiova.

Vezi și: Avertisment sumbru cu privire la falimentul personal al românilor! Mircea Coșea: „E o distrugere clară și precisă a clasei mijlocii!”

Se acționează și pe DN 7A, în zona Voneasa-Vidra
„În zona Voineasa-Vidra, pe DN 7A, se înregistrează ninsori abundente.

Utilajele de deszăpezire acționează cu lamă și material #antiderapant pentru asigurarea condițiilor de circulație în #siguranță”, mai transmit autorităţile.

Zăpadă pe Transfăgărăşan
A nins și pe Transfăgărășan. Şoseaua este acoperită de zăpadă. Stratul de zăpadă are 78 de centimetri, la cota 2000. Drumul este închis.

Riscul de avalanșă este de 3 din 5. Iar salvatorii montani spun ca turiștii nu ar trebui să se aventureze în zonă.

O avertizare Cod galben pentru ninsori semnificative va fi în vigoare începând de luni, la ora 18:00, pentru zonele Carpaților Meridionali și Carpaților de Curbură, conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie, citată de Agerpres.

Potrivit meteorologilor, până marţi, la ora 12:00, la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă prognoza meteo pentru Paşte, Florii şi 1 Mai
Judeţele care se vor afla parţial sub Cod galben de ninsori sunt: Caraş – Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Citește și: Meteo 22-24 aprilie. ANM anunță zonele în care va ninge

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult