- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

FOTO: Un nou stadion în România: 137 de milioane de euro pentru 32.000 de locuri

01 Jun, 15:03 • Stefan Simion
România nu prea mai are fotbal, dar începe să aibă din ce în ce mai multe stadioane. O nouă arena va fi construită la Timișoara, pentru care ar urma să se dea „undă verde" din partea Guvernului, în curând.

Stadionul va avea 32.000 de locuri. Costul inițial pentru investiție este evaluat la 137 de milioane de euro. Consiliul Județean poate promite o contribuție de 7 milioane de euro.

Alin Nica (PNL), președintele CJ Timiș, a făcut anunțul.

„A fost finalizat studiul de fezabilitate pentru noul stadion din Timișoara! Terenul pe care va fi realizată construcția aparține integral Consiliului Județean Timiș, finanțarea a fost atrasă de aceeași instituție, însă demararea lucrărilor depinde de Guvern. 

Consiliul Județean Timiș este pregătit să acopere toate costurile de demolare, de pregătire a terenului și de asigurare a utilităților, motiv pentru care facem un apel public către Guvernul României să urgenteze aprobarea indicatorilor tehnico-economici și să dea hotărârile care permit începerea lucrărilor.

Politicienii cer suporterilor să susțină construirea stadionului din Timișoara

Zic facem apel deoarece susțin solicitările suporterilor, ale familiilor care au juniori care se antrenează și, nu în ultimul rând, înțeleg nevoia organizatorilor de evenimente care depind de existența unui spațiu care să facă posibile evenimentele de anvergură, în interiorul orașului.Stadionul nou este una dintre cele mai importante investiții de infrastructură care urmează a fi făcute în Timișoara, va costa peste 137 milioane de euro și va avea 32 mii de locuri. Consiliul Județean Timiș va contribui, din buget propriu, cu 7 milioane de euro.Noul stadion va fi unul multifuncțional, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment, gândit pentru întreaga comunitate. Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului Timiș”

.

În prezent, Timișoara are două echipe, Poli și Ripensia, ce evoluează în Liga a III-a.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult