- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incredibil! Cum arată garsoniera de peste 100.000 de euro vândută de un bucureștean. Anunțul i-a înfuriat pe români. „Este mai scumpă decât apartamentul cu 3 camere”

02 Oct, 09:12 • Stefan Simion
O garsonieră scoasă la vânzare într-o zonă mărginașă din București a stârnit reacțiile negative ale multor români. Locuința este situată pe 13 Septembrie, iar suma cerută pentru aceasta este enormă.
Incredibil! Cum arată garsoniera de peste 100.000 de euro vândută de un bucureștean. Anunțul i-a înfuriat pe români. „Este mai scumpă decât apartamentul cu 3 camere”

Prețurile au luat-o din nou razna în București. Un nou anunț publicat pe Facebook a stârnit comentariile cititorilor, asta deoarece un agent imobiliar propune spre vânzare o simplă garsonieră la prețul de peste 100.000 de euro. Culmea, imobilul în care se află garsoniera se află situat în zona 13 Septembrie, aproape de Prosper.

Garsonieră la preț ireal de mare

De vânzare!

Garsoniera mobilată și utilată complet, 42 mp utili, bloc 2016.
Zona: 13 Septembrie, Prosper Mall
Preț 109 000 €

Comision Cumparator 0 %”, este anunțul publicat pe grupurile destinate vânzărilor și închirierilor de locuințe pe raza Municipiului București.

Desigur, anunțul nu a fost văduvit nici de reacțiile cititorilor din mediul online. Zeci de români s-au înghesuit să lase comnetarii amuzante și să critice anunțul publicat.

Comentariile publicate la anunțul legat de garsonieră
Comentariile publicate la anunțul legat de garsonieră

De partea cealaltă, cererea pentru apartamente noi din Bucureşti a înregistrat o creştere

Conform ultimelor informații publicate săptămâna care tocmai s-a încheiat, cererea pentru apartamente noi din Bucureşti a înregistrat o creştere de 46% în cel de-al doilea trimestru al anului în curs faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce oferta are un minus de 26%.

Datele arată creşteri ale cererii în fiecare zonă din Bucureşti, începând de la 11% pentru zona de Vest, până la 54% pentru zona de Nord.

Se pare că oferta este în scădere în Nord (-44%), în Est (-31%), în Vest (-22%) şi în Centru (-16%). Doar zona de Sud are un plus de 6% pentru oferta de apartamente noi. Preţurile înregistrează scăderi de 2% în Vest, 3% în Est, 4% în Centru şi 9% în Sud, Nordul fiind singura zona unde se înregistrează o creştere de 7%.

La nivelul pieţei din Bucureşti cererea şi-a revenit faţă de scăderea dramatică de anul trecut, din trimestrul al doilea. În acea perioadă perspectivele erau sumbre: război la graniţa noastră, inflaţie galopantă, dobânzi în creştere, trend ascendent al preţurilor. Iată că totuşi piaţa a arătat maturitate şi rezilienţă, şi chiar dacă nu am ieşit încă din zona de risc, avem motive sa privim cu ceva optimism perioada următoare.

Sperăm ca impactul noilor modificări fiscale nu va fi de natură să afecteze parcursul pieţei, şi dacă va fi aşa, atunci vom putea vedea un 2024 benefic pentru piaţa rezidenţială”, a declarat Dan Niculae, Managing Director, Imobiliare.ro Finance, în cadrul evenimentului Residential Conference – The Future of Quality Living, organizat de BREC în această săptămână, la Bucureşti.

Ai mai putea citi și: Bubuie prețul chiriilor în România. Iată ce se întâmplă, chiar în aceste momente, în marile orașe

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult