- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

George Simion își ia adio de la funcția de președinte AUR! Tribunalul București a anulat decizia

23 Jun, 19:30 • Constantin Cristina
Tribunalul București a anulat, joi, 22 iunie, decizia de numire în calitate de președinte al AUR a lui George Simion.
George Simion își ia adio de la funcția de președinte AUR! Tribunalul București a anulat decizia

George Simion își ia adio de la funcția de președinte al partidului AUR, după ce Tribunalul București a anulat această decizie, a precizat gandul.ro. Decizia a venit în urma unei contestații asupra Congresului extraordinar al partidului, chiar de către un fost membru.

Citește și: Suma colosală câștigată de George Simion în urma nunții cu 10.000 de invitați. Banii au fost dezvăluiți în declarația de avere

Tribunalul București a anulat joi procesul verbal al Congresului extraordinar al partidului AUR din 27 martie 2022, congres la care George Simion a fost ales președintele formațiunii politice, potrivit portalului instanțelor. Contestația congresului a fost depusă de către Ciprian Ciubuc, membru exclus AUR. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile.

George Simion își ia adio de la funcția de președinte AUR! Tribunalul București a anulat decizia

Mai mult decât atât, anularea politicianului de a nu mai fi președintele AUR nu a venit doar în urma procesului verbal, ci și în urma unei decizii a Juriului Național de Onoare, Disciplină și Arbitraj al AUR prin care Ciprian Ciubuc era eliminat din partid.

George Simion
George Simion

Așadar, la congresul din martie 20222, Simion a fost votat să fie președintele AUR, în locul lui Dănuț Aelenei. De asemenea, deputatul Ciprian Ciubuc nu a fost de acord cu deciziile de la congres, în contextul că ar fi încălcat statutul AUR, iar organizarea congresului ar fi fost neconformă.

„Soluția pe scurt: Admite în parte cererea astfel cum a fost precizată. Anulează Decizia nr. 10/30.03.2022 a Juriului Naţional de Onoare, Disciplină şi Arbitraj al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor. Anulează Procesul verbal al Congresului extraordinar al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor din data de 27.03.2022. Obligă pârâtul la plata sumei de 2200 lei cheltuieli de judecată, reprezentând taxa judiciară de timbru şi onorariu avocat. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a se depune la Tribunalul Bucureşti. Pronunţată azi, 22.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, a hotărât Tribunalul București.

Alte articole: Cine va fi viitorul președinte în 2024? Au fost anunțate șansele pe care le au Kovesi sau George Simion, dar și lista candidaților care l-ar putea înlocui pe Klaus Iohannis