- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul a decis! Schema de ajutor pentru achiziția motorinei de către fermieri a fost prelungită cu încă 3 ani

08 Dec, 14:49 • Fundeanu Madalina
Schema de ajutor pentru achiziția motorinei de către fermieri a fost prelungită cu 3 ani. În prezent, subvenţia este de 1,529 lei/litrul de motorină.
Guvernul a decis! Schema de ajutor pentru achiziția motorinei de către fermieri a fost prelungită cu încă 3 ani

Guvernul a decis, în şedinţa de vineri, prelungirea schemei de ajutor de stat destinată fermierilor pentru achiziţia motorinei, a informat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, potrivit informațiilor furnizate de știripesurse.ro.

Schema de ajutor pentru achiziția motorinei de către fermieri a fost prelungită

În momentul de față, subvenţia este de 1,529 lei/litrul de motorină, dar va fi ajustată după anunţarea noilor praguri de accizare.

„Fermierii români, persoane fizice şi juridice, vor beneficia şi în următorii trei ani de subvenţia pentru achiziţia motorinei utilizate în agricultură. Guvernul a prelungit astăzi schema de ajutor de stat pentru agriculturi până la finalul anului 2026.

Pentru anul în curs, subvenţia acordată este de 1,529 lei/litrul de motorină, iar după anunţarea noilor praguri de accizare, în luna ianuarie, probabil, anul viitor, se va ajusta şi acest prag de subvenţie”, a declarat Constantin, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Victoria.

Te-ar putea interesa și: Fermierii solicită ca importul de zahăr din Ucraina să fie interzis! Marfa ucraineană, mai ieftină cu 30%!

fermieri
fermieri

Românii închid porțile Ucrainei! Se cere interzicerea importurilor de zahăr

Fermierii solicită Guvernului să ia măsuri pentru a opri importurile de zahăr din Ucraina pentru o perioadă de cel puțin 3-4 luni. Marfa de import, care vine cu prețuri de 200-250 de euro sub prețul de cost al producției locale, perturbă piața, conform acestora. Managementul fabricii de zahăr Ludus spune că fabrica nu va mai fi deschisă.

În ultimul an, importurile din Ucraina au crescut semnificativ, iar marfa este cu mult sub prețul de cost local.

“Vă rugăm insistent să interveniți de urgență pentru stoparea importurilor din Ucraina prin mijloace la care au apelat și alte țări din Estul Europei. Facem aici referire la cel mai recent ban de import al acestuia din Ucraina ce a fost votat de Guvernului Slovaciei pe 29 noiembrie, cu intrare în vigoare cu 30 noiembrie 2023”, se arată în scrisoarea adresată Guvernului, conform Economica.

Vezi și: România va deveni hub de investiţii şi suport logistic pentru marile proiecte americane. Marcel Ciolacu: „Există potenţial major pentru investiţii americane în domenii precum energia şi tehnologiile digitale”