- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul alocă 200 de milioane de euro granturi. Banii ajung la producătorii români din industria alimentară

16 Nov, 15:37 • Bumbeneci Diana
Guvernul a luat o nouă decizie radicală. Se vor acorda granturi în valoare de 200 de milioane euro pentru producătorii români din industria alimentară.
Guvernul alocă 200 de milioane de euro granturi. Banii ajung la producătorii români din industria alimentară

Vești bune pentru producătorii români din industria alimentară. Guvernul a aprobat, în cursul zilei de azi, alocarea 200 de milioane euro sub formă de granturi producătorilor, anunță Agerpres.

200 de milioane de euro granturi pentru producătorii din industria alimentară

Banii oferiți de Guvern vin pentru a compensa creșterile de costuri privind stocurile de materie primă, de transport, depozitare și procesare. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Oficialul a mai explicat că fiecare astfel de întreprindere va beneficia de până la 500.000 euro.

Ai mai putea citi și: Moment istoric. România intră oficial în Schengen. Comisarul pentru afaceri interne UE: „E momentul să spunem Bine ați venit!”

Guvernul alocă 200 de milioane de euro granturi. Banii ajung la producătorii români din industria alimentară
Guvernul alocă 200 de milioane de euro granturi. Banii ajung la producătorii români din industria alimentară

„În sprijinul fermierilor aș vrea să semnalez faptul că producătorii români din industria alimentară vor putea beneficia de granturi până la 500.000 euro pentru fiecare întreprindere pentru a depăși dificultățile generate de efectele războiului din Ucraina. Agresiunea militară rusă din țara vecină a atras o serie întreagă de probleme de natură a afecta lanțurile de aprovizionare, dar și funcționarea multor componente ale economiei și agriculturii„, a declarat Cărbunaru, la finalul ședinței de guvern.

În acest context, Dan Cărbunaru a mai menționat că această schemă se va aplica pe teritoriul României până la 30 iunie 2023.

„Guvernul, prin decizia de astăzi, va aloca 200 de milioane euro sub formă de granturi pentru a compensa creșterile de costuri privind stocurile de materie primă, de transport, depozitare și procesare. E o schemă care se va aplica pe teritoriul României până la data de 30 iunie 2023 și se va putea acumula cu orice alte forme de sprijin pe care Guvernul le asigură cu finanțare de la bugetul de stat, având aceleași costuri eligibile identificabile„, a adăugat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Dan Cărbunaru a mai explicat în declarațiile sale de astăzi că ordonanța de urgență referitoare la producătorii agricoli afectați de secetă, aflată pe ordinea de zi a ședinței Guvernului, a fost amânată pentru a fi completată.

„În privința ordonanței de urgență care s-a aflat astăzi pe ordinea de zi, pentru producătorii agricoli afectați de secetă cu culturi înființate în toamna anului trecut, această decizie va fi optimizată, va fi cumulată cu un cadru mai larg optimizat care să acopere o paletă mai largă de beneficiari. În perioada imediat următoare vom reveni cu această decizie”, a precizat Cărbunaru.

Te mai poate interesa și: Ultima rectificare bugetară se va face joi. Ciucă: „Discutăm despre o rectificare bugetară de aproximativ 500 de milioane de lei și în felul acesta am asigurat redistribuirea banilor”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult