- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Guvernul Ciolacu a primit votul de învestitură al Parlamentului. Prima declarație a premierului: „N-am furat niciodată, n-am fost chemat la DNA”

15 Jun, 16:30 • Lupu Alexandra
Guvernul Ciolacu a primit votul de învestitură. Primele declarații ale noului premier al României.
Guvernul Ciolacu a primit votul de învestitură al Parlamentului. Prima declarație a premierului: „N-am furat niciodată, n-am fost chemat la DNA”

Astăzi, 15 iunie, Guvernul Ciolacu a primit votul de învestitură al Parlamentului, informează stiripesurse.ro. La puțin timp după, Marcel Ciolacu a dat mai multe declarații de interes, în care a vorbit atât despre planurile pe care le are pentru România, cât și despre viața lui personală. Reacția fostului premier, Nicolae Ciucă, nu a întârziat să apară.

Guvernul Ciolacu este la conducere

Astăzi, 15 iunie, Guvernul Ciolacu a primit votul de învestitură al Parlamentului. După anunțarea rezultatului votului, Marcel Ciolacu a declarat că va încerca să se ridice la nivelul așteptărilor în următoarea perioadă. El a precizat că speră să îndeplinească cât mai multe din reformele promise.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: ESTE OFICIAL! Votul de învestitură în Parlament s-a încheiat! Guvernul Ciolacu a trecut cu 290 de voturi „pentru”

„O să încerc să mă ridic la nivelul aşteptărilor atât ale dumneavoastră, cât şi ale românilor, în perioada următoare, un an şi şase luni.

Sper sa indeplinim impreuna cat mai multe reforme si din promisiunile sociale pe care le-am facut azi de la tribuna”, a declarat Ciolacu, după anunțarea rezultatului votului.

Fostul premier Nicoale Ciucă l-a felicitat public pe Marcel Ciolacu. Liderul PNL a afirmat că îi dorește succes în îndeplinirea obiectivelor asumate.

„Îl felicit pe domnul prim-ministru şi felicit membrii cabinetului.

Le dorim succes in indeplinirea obiectivelor asumate”, afirmă Ciucă.

După votul de învestitură, Marcel Ciolacu a afirmat că vrea să obțină titlul de doctor, în ciuda faptului că a fost exmatriculat de la academia SRI-ului. Premierul a ținut să puncteze că este singurul lucru neterminat din viața lui.

„După cum știți, la doctorat am fost exmatriculat. E singurul lucru neterminat din viața mea. După ce mă las de politică, vă promit că o să termin și doctoratul”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

În continuare, el a afirmat că nu a furat niciodată în viața lui. Marcel Ciolacu a precizat că nu are mașină personală, iar de 5 sau 6 ani conduce mașini VW sau pe cele cumpărate la second hand în Germania. Premierul României a subliniat că nu a fost niciodată chemat la DNA și toate plângerile pe care le-a avut au fost clasate.

„Eu am emoții și acum. Eu nu am mașină personală, de cinci sau șase ani, Am condus WW, cadet, cumpărate la second hand din Germania.

Am avut un frate în Germania. Cred că ar trebui să stăm mai relaxați și să vă prezint viața mea în detaliu. N-am furat niciodată, n-am fost chemat la DNA.

Am avut plângeri și au fost clasate. Nu am făcut nimic din ce să-mi fie rușine. N-am făcut rău nimănui. Deciziile pe care le-am luat vă pot explica, dar ne așezăm și vorbim relaxat”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a fost exmatriculat de la studiile doctorale ale Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (din subordinea SRI) în 2019. El a absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică în 1995. Are studii postuniversitare de Management şi finanţare locală la aceeași instituție, finalizate în 2004. Totodată, premierul României a finalizat cursuri postuniversitare de perfecţionare în domeniul securităţii şi apărării naţionale ”Securitate şi buna guvernare” la Colegiul Național de Apărare (2009) și un Masterat în Bazele sectorului public.

Citește și despre următorul subiect: ULTIMĂ ORĂ! Ce se va întâmpla cu pensiile seniorilor? Marius Budăi: „Majorarea pensiilor este o țintă a noastră în programul de guvernare”