- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Importurile de gaze au scăzut cu 19,2% în primele 9 luni. Producția s-a redus cu 4,3%

04 Dec, 12:59 • Bumbeneci Diana
Importurile de gaze au scăzut în primele nouă luni ale acestui an. INS anunță o scădere record a producției.
Importurile de gaze au scăzut cu 19,2% în primele 9 luni. Producția s-a redus cu 4,3%

România a importat, în primele nouă luni din 2022, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 1,666 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 19,2% (-396.200 tep) mai mică față de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS), anunță Agerpres.

Importurile de gaze au scăzut cu 19,2% în primele 9 luni

Producția internă de gaze naturale a fost, în perioada menționată, de aproape 5,17 milioane tep, cu 4,3% (233.100 tep) sub cea din primele nouă luni din 2021.

Comisia Națională de Strategie și Prognoză estimează pentru 2022 o producție de gaze de 7,45 milioane tep și importuri de 2,33 milioane tep, în creștere cu 1,9%, respectiv în scădere cu 19,6%, de la an la an.

Citește și: Cum să reduci factura la gaz. Trucuri pentru a plăti mai puţin în lunile geroase de iarnă. Cât economiseşti dacă reduci duşul cu 3 minute!

Gaze naturale

România a început exportul de gaz către Republica Moldova

După luni dezbateri, proiectul prin care România livrează gaz Republicii Moldova a fost aprobat. Astăzi, România a început exportul de gaz.

Exportul de gaz a început la ora 13:00, pe direcția România – Republica Moldova. Sunt nominalizați 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcționează normal, au precizat oficialii companiei transportatoare de gaze.

Potrivit declarațiilor autorităților, este pentru prima dată când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.

Citește și: Moment istoric. Astăzi, România a început livrarea de gaz în Republica Moldova

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult