- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În Italia plătești și gheața din băutură. Localurile care îi taxează pe clienți până la ultimul șfanț

24 Aug, 21:47 • Bocioacă Bianca
Revoltă în Italia, după ce turiștii și localnicii sunt obligați să plătească până și gheața din băuturi. Localurile afectate puternic de inflație recurg la măsuri extreme.
În Italia plătești și gheața din băutură. Localurile care îi taxează pe clienți până la ultimul șfanț

Situație uluitoare în Italia. Într-un local din Santa Marina, în Golful Policastro, pe chitanța pentru o Coca Cola și o citronetă, a fost adăugat și costul pentru cuburile de gheață.

În Golful Policastro, în provincia Salerno din Italia, apa costă chiar mai mult decât benzina, mai ales dacă este solidificată.

Cât costă gheața în Italia

Cel puțin asta reiese din bonul fiscal emis de un bar din satul Policastro Bussentino postat pe rețelele sociale de un cetățean.  Din chitanță se poate observa că la prețul unei băuturi Coca Cola și a citronadei s-a adăugat costul de 0,5 cenți pentru gheața adăugată în pahar.

Citește și: O nouă regulă pe plajele din Italia! Localnicii sunt revoltați și vor să dea autoritățile în judecată

Băuturile răcoritoare care costau 2,50 euro fiecare au înregistrat astfel o creștere de 20%, ceea ce a dus la prețul final de 3,00 euro.

În Cilento, controversa legată de creșterea prețurilor a afectat în ultimele zile accesul la piscine și costurile suportate pentru prânz sau cină în restaurante.

Vara aceasta, în zona Lacului Como, un turist oprit să se răcorească a avut parte de un șoc când a văzut nota de plată: O plimbare cu bicicleta cu o pauză de cafea în centrul orașului Como… și chitanța din Dubai”. Acesta a plătit 5 euro pentru o cafea, 16 euro pentru două sticle de apă de jumătate de litru, un suc de ananas de 8 euro, nota de plată fiind de aproape 30 de euro. Nu am vrut să cred”, a spus turistul, potrivti affaritaliani.it.

Citește și: O localitate din Italia oferă bani oricui decide să se mute acolo. Care este suma dăruită viitorilor locuitori

Un consilier regional susține că prețurile de acest fel discretizează întreaga localitate Como.

„Nu există nicio justificare pentru a cere 8 euro pentru o sticlă de apă de jumătate de litru. Dimpotrivă, zic mai mult: în acest fel este discreditat întreg oraș, din cauza unor comercianți care profită”, a spus consilierul regional Sergio Gaddi.

La începutul acestui an, o turistă s-a plâns că a plătit 20 de euro pentru o cafea și o apă într-un bar cu vedere la lacul Como: „Nu e ca și cum ar fi în Capti”.