- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

În plină criză economică, ministrul Bode vrea să mărească salariile polițiștilor

19 Oct, 21:00 • Bumbeneci Diana
Polițiștii sunt gata de fiecare dată să organizeze noi proteste, din cauza problemelor legate de salarizare. Ministrul Bode a transmis astăzi că „deține imaginea corectă şi completă asupra situaţiei reale în privinţa salarizării poliţiştilor” și că vor fi luate decizii.
În plină criză economică, ministrul Bode vrea să mărească salariile polițiștilor

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Lucian Bode a vorbit despre salariile angajaților din sistem, după ce aceștia din urmă s-au arătat nemulțumiți de veniturile lunare. Ministrul Bode a declarat, miercuri, că îşi doreşte majorarea salariilor angajaţilor MAI, însă sunt foarte importante şi investiţiile în echipament.

Ministrul Bode vorbește din nou despre salariile polițiștilor

Deși o mare parte dintre angajații din MAI primesc cei mai mulți bani, comparativ cu ofițerii ISU și mai ales cu cei ai Armatei, polițiștii vor tot mai mult și nu doar odată au organizat mitinguri în acest sens. Pentru a lămuri situația, ministrul Lucian Bode a transmis că deține la ora actuală „imaginea corectă şi completă asupra situaţiei reale în privinţa salarizării poliţiştilor”.

Ai mai putea citi: Fraudă ca în filme la examenul auto. Cum au fost prinși copiind zeci de candidați

Ministrul Bode, despre salariile din MAI și modernizarea echipamentului
Ministrul Bode, despre salariile din MAI și modernizarea echipamentului

Eu doresc să majorăm salariile. Să aducem la zi legea-cadru, Legea 153. Ştiţi foarte bine că în acest an s-au acordat majorări salariale pentru angajaţii din MAI, nu la nivelul la care ne-am fi dorit, (…) dar noi ne dorim şi modernizarea echipamentului de intervenţie, ne dorim investiţii, uniforme noi, schimbarea armamentului, sunt lucruri la care noi ne gândim. Bugetul pe acest an a fost la 23,1 miliarde, 55% a fost alocat pentru cheltuieli salariale şi 20% pentru cheltuieli sociale, pentru pensii. Au rămas peste 20%, un procent foarte important, pentru celelalte lucruri despre care vorbeam”, a declarat Bode, la Antena 3.

Întrebat în legătură cu protestul de miercuri al poliţiştilor, ministrul a precizat că, din datele pe care le avea, o parte din sindicatele din MAI doreau organizarea unui protest chiar în perioada vizitei experţilor evaluatori privind îndeplinirea condiţiilor tehnice de aderare la spaţiul Schengen.

Mă bucur totuşi că înţelepciunea şi raţiunea au învins şi nu au recurs la mijloace şi metode care nu ne făceau cinste în perioada respectivă”, a spus Bode.

Mai poți citi și: Românii scapă de impozitele pentru contribuția la pilonul II. Când va intra legea în vigoare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult