- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Jocurile de noroc vor fi duse departe de ochii copiilor. Senatorul care duce sălile de noroc la marginile orașelor. Era și timpul să se întâmple

08 Feb, 22:33 • Polojan Tudor
Sălile de jocuri de noroc nu mai sunt bine-primite în proximitatea instituțiilor de învățământ sau aproape de jocurile de joacă. Acestea afectează, în mod direct sau indirect, calitatea vieții tinerilor.
Jocurile de noroc vor fi duse departe de ochii copiilor. Senatorul care duce sălile de noroc la marginile orașelor. Era și timpul să se întâmple

Modificările la OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc au fost votate de către Comisia juridică de numiri, disciplină, imunități şi validări din Senatul României, condusă de senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș, scrie stiripesurse.ro.

În acest fel, conform votului dat de comisie, aceste spații se vor amplasa la nu mai puțin de 300 de metri depărtare față de unitățile de învățământ, camupusuri si locurile de joacă destinate copiilor.

Perimetrul din jurul instituțiilor de cultură, celor de artă sau de sănătate, a celor cu caracter social sau al bisericilor va fi și el protejat de aceste instituții care nu duc la altceva decât la dependență și o viață plină de datorii.

Statisticile oficiale arată că, în țara noastră, pariază constant peste un milion de oameni. Dependența de jocurile de noroc a devenit una comportamentală și se încadrează în aceeași categorie ca și dependența de tutun sau dependența de alcool.

Mai citește și: Cum să îți cumperi o casă care să nu cadă la primul cutremur mai mare. Iată ce trebuie să știi. Sfaturi care îți pot salva viața

Sală de jocuri de noroc/ sursa foto: revista22.ro
Sală de jocuri de noroc/ sursa foto: revista22.ro

Jocurile de noroc, o problemă serioasă a societății actuale

În urma unui studiu realizat în cadrul Proiectului European de Cercetare în școli Privind Consumul de Alcool și alte droguri (ESPAD) în anul 2019, 25% dintre elevii de 16 ani au jucat la jocuri de noroc pe bani.

„Dependența de jocuri de noroc este o mare problemă pe care oamenii trebuie să o înfrunte, de multe ori singuri, iar prezența sălilor de joc la fiecare colț de stradă le îngreunează recuperarea.
Cu toate că reprezintă doar un pas, modificările pe care le-am adoptat în Comisia Juridică sunt începutul pentru un viitor mai sigur al generațiilor viitoare. Prin astfel de măsuri facem scut în fața provocărilor negative prezente la fiecare colț de stradă”, a declarat Țâgârlaș.

În acest moment, legislația doar câteva lucruri care nu ajută cu nimic. Sălile de jocuri de noroc să nu fie amplasate în incinta unităților de învățământ, a campusurilor sau a centrelor culturale, ori spitale sau biserici.

Te-ar mai putea interesa și: Hidroelectrica investește în panouri. Unde va fi amplasat cel mai mare parc solar. Costuri de miliarde

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult