- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Încălzirea globală prelungește sezonul estival. Hotelierii de la munte caută strategii să nu intre în faliment

01 Sep, 20:18 • Constantin Cristina
Încălzirea globală schimbă planurile de vacanță ale românilor. Administratorii plajelor se bucură, hotelierii de la munte adaptează ofertele pentru a evita falimentul.
Încălzirea globală prelungește sezonul estival. Hotelierii de la munte caută strategii să nu intre în faliment

Încălzirea globală schimbă planurile de vacanță! Sezonul estival se prelungește, iar românii optează să meargă în continuare la mare, în loc de munte, a informat observatornews.ro.

Citește și: Situație paradoxală: Proiecte de geoinginerie solară menite să limiteze încălzirea globală ar putea preveni refacerea găurii de ozon

Încălzirea globală prelungește sezonul estival. Hotelierii de la munte caută strategii să nu intre în faliment

Așadar, hotelierii de la munte se gândesc serios în abordarea unor strategii și oferte convenabile, astfel încât să nu dea faliment. Deși azi a fost prima zi de toamnă, vara continuă în România, iar oamenii continuă și ei să profite de litoral.

Sezonul estival nu mai durează doar trei luni. Înaintează tot mai hotărât spre finalul lui septembrie, începutul lui octombrie. „În România, în condiţiile schimbării climei, acest sezon estival se va prelungi. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat vara aceasta în zona meditereaniană unde am avut condiţii dure pentru turism dacă în Grecia temperaturile trec de 40 de grade, în România, la mare, nu sunt mai mult de 30 de grade în această perioadă”, a declarat Roxana Bojaru, climatolog.

încălzirea globală prelungește sezonul estival
încălzirea globală prelungește sezonul estival

Proprietarilor de hoteluri nu le pică bine absolut deloc această situație care aduce schimbări radicale în afacerile lor.

„Având în vedere că vremea s-a schimbat în ultimii ani, luan septembrie este comparativă cu luna iulie. După cum vedeţi apa este foarte bună. Apa este foarte caldă”, a declarat Sebastian Puznavă, manager hotel.

„Ne bucurăm de vremea bună de afară şi după cum am văzut că se anunţă va fi pana la sf lunii septembrie şi ne ajută”, a declarat Răzvan Chitan, administrator de plajă.

De la an la an iernile sunt din ce în ce mai scurte, iar verile mai lungi, din cauza încălzirii globale, iar sezonul de schi trece cât ai clipi. Așa că, hotelierii încearcă să schimbe ofertele pentru a atrage cât mai mulți turiști în zona de munte.

„Putem spune că iarna s-a mutat din noimebrie, din decembrie, până în aprilie. Am hotărât ca preţurile să le schimbăm în ultimii ani din 20 decembrie, de când încep sărbătorile de iarnă. Fiind un hotel cu spa, avem loc de joacă pentru copii suntem în avantaj”, a declarat Gabriel Roşca, hotelier. Anul acesta, Poiana Braşov au fost doar 86 de zile de schi în condiţii bune, faţă de 122 în anul anterior.

Alte articole: Arma energetică a lui Putin anihilată de încălzirea globală! Franța și Spania înregistrează temperaturi record. Nu mai vine iarna în Europa?