- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Începând cu 12 februarie, românii pot cumpăra noi titluri Tezaur. Iată noile dobânzi anunțate de Ministerul Finanțelor

12 Feb, 11:30 • Bumbeneci Diana
Vești excelente! Românii pot cumpăra titluri de stat Tezaur cu dobânzi neimpozabile de până la 6,75% pe an, din 12 februarie.
Începând cu 12 februarie, românii pot cumpăra noi titluri Tezaur. Iată noile dobânzi anunțate de Ministerul Finanțelor

Ministerul Finanțelor

anunță lansarea unei noi ediții a programului de titluri de stat Tezaur din 2024, începând de azi, 12 februarie 2024. Aceste titluri vor avea maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,75%. Ele au o valoare nominală de 1 leu și sunt emise sub formă dematerializată.

Locurile de achiziționare a titlurilor Tezaur sunt:

  • Între 12 februarie 2024 și 7 martie 2024, online, exclusiv pentru persoanele fizice înregistrate în SPV pentru titluri emise prin unitățile Trezoreriei Statului. Operațiunile disponibile online includ: deschiderea unui cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea la titluri de stat TEZAUR, transferul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele acestuia. Pentru detalii suplimentare despre subscrierile online, consultați Ghidul Tezaur online și platforma Tezaur online;
  • Între 12 februarie 2024 și 8 martie 2024, la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 12 februarie 2024 și 7 martie 2024 în mediul urban și între 12 februarie 2024 și 6 martie 2024 în mediul rural, prin intermediul subunităților poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Vezi și: Ciclonul Mediteranean ajunge în România! Este alertă de ninsori și vreme severă în 27 de județe

tezaur
tezaur

Dobânda este anuală și se plătește conform termenelor prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și pot fi răscumpărate în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea de a anula subscrierile deja efectuate doar în timpul perioadei de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în titluri de stat emise de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi folosite pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

Poți citi azi: Armata începe marea recrutare din 2024. Au fost anunțate condițiile pentru români

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult