- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Armata începe marea recrutare din 2024. Au fost anunțate condițiile pentru români

12 Feb, 09:45 • Stefan Simion
Î𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞-𝐭𝐞 ș𝐢 𝐝𝐞𝐯𝐢𝐧𝐨 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐚𝐦𝐢𝐥𝐢𝐞 𝐚 𝐯â𝐧ă𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞 𝐦𝐮𝐧𝐭𝐞. Acesta este mesajul transmis de MApN cu privire la una dintre cele mai mari campanii de recrutare.
Armata începe marea recrutare din 2024. Au fost anunțate condițiile pentru români

Sunt vești bune pentru românii interesați de recrutare. Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” a anunțat oficial că derulează procesul de recrutare în vederea încadrării posturilor vacante de soldat/gradat profesionist în activitate existente la nivelul marii unități și structurilor subordonate, în următoarele locații:

Marea recrutare din 2024 începe la Vânătorii de Munte

◾️Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” (Bulevardul 15 Noiembrie, intrarea de lângă stația de autobuz Patria, Brașov) – detalii la numărul de telefon 0268411952;
◾️Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” (Str. Râșnoavei nr.1, Predeal, Brașov) – detalii la numărul de telefon 0268 455 480;
◾️Batalionul 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” (Str. Mărăști nr. 42, Câmpulung, Argeș) – detalii la numărul de telefon 0248 533 390;
◾️Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” (Str. Victoriei nr. 34, Curtea de Argeș, Argeș) –detalii la numărul de telefon 0248 722 450;
◾️Batalionul 206 Artilerie „General Mihail Lăcătușu” ( Str. Aviatorilor nr. 22, Ghimbav, Brașov) – detalii la numărul de telefon 0268 475 331;
◾️Batalionul 229 Sprijin Logistic „Cumidava” (Str. Lungă nr.233, Brașov) – detalii la numărul de telefon 0268 546 926.

Cererile de înscriere se depun începând cu 𝟏𝟐.𝟎𝟐.𝟐𝟎𝟐𝟒, intervalul orar 𝟎𝟗.𝟎𝟎-𝟏𝟒.𝟎𝟎, direct la sediul fiecărei unități.

Vezi și: Admitere liceu militar 2024. MApN a publicat calendarul și etapele concursului

recrutare VM
recrutare VM

Criteriile minime pe care candidații trebuie să le îndeplinească pentru recrutare:

1. să aibă cetățenie română și domiciliul stabil în România;
2. să aibă vârsta cuprinsă între 18-45 de ani;
3. să fie absolvent al cel puțin primilor doi ani de studii din învățământul secundar superior (minim 10 clase);
4. să nu fie înscris în cazierul judiciar;
5. să fie apt din punct de vedere medical pentru susținerea probelor de selecție;
6. pentru arma auto, candidații trebuie să posede permis de conducere categoriile B + C;
7. să fie de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

„Pentru detalii suplimentare și consiliere, vă așteptăm la sediile unităților militare menționate mai sus, în intervalul orar 09.00-14.00.

𝐅𝐢𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐜𝐞𝐢 𝐦𝐚𝐢 𝐛𝐮𝐧𝐢! Ț𝐢𝐧𝐭𝐞ș𝐭𝐞 𝐬𝐮𝐬!”, este mesajul privind recrutarea transmis de Brigada 2 Vânători de Munte Sarmisegetusa din Brașov.

Vânătorii de munte sunt cunoscuți la nivel internațional ca fiind o specialitate militară a Forțelor Terestre Române, componentă a infanteriei. Unitățile de vânători de munte au în prezent scopul principal de a desfășura operații independent și în cooperare cu celelalte forțe, în teren muntos-împădurit, pe direcții și în raioane greu accesibile, în orice condiții de timp și anotimp.

Arma a fost înființată la 3 noiembrie 1916, când Marele Cartier General, prin Ordinul nr. 234, a decis transformarea Școlii Militare de Schiori din București în „Corpul Vânătorilor de Munte”. Organizarea inițială era pe 3 batalioane a câte 3 companii fiecare, cu un efectiv de 2000 de soldați.

„Trupele de vânători de munte au participat activ la luptele din cele două războaie mondiale și la misiunile internaționale din Kosovo, Irak și Afghanistan.

În prezent, Armata Română are două brigăzi operaționale, una subordonată Diviziei 1 Infanterie (Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” din Brașov), iar cealaltă subordonată Diviziei 4 Infanterie (Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” din Miercurea Ciuc)”, este notat în cărțile de specialitate cu privire la acestă armă de specializare.

Te mai poate interesa: Vor fi chemați rezerviștii în Armată? Oficial MApN: „Ultima ediție a planului privind verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare prin exerciții de mobilizare a fost aprobat în CSAT”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult