- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Incredibil! Ce pensie are Maria Dragomiroiu, după 40 de ani de muncă! Nimeni nu se aștepta

13 Jan, 14:20 • Bumbeneci Diana
După ani întregi de muncă, Maria Dragomiroiu s-a ales cu o pensie extrem de mică. Artista primește de la statul român o sumă care nu îi ajunge să trăiască lunar.
Incredibil! Ce pensie are Maria Dragomiroiu, după 40 de ani de muncă! Nimeni nu se aștepta

Maria Dragomiroiu face parte din lista artiștilor care, deși au performat întreaga viață, nu s-au ales cu pensii foarte mari. Iată cât încasează artista de la statul român.

Ce pensie are Maria Dragomiroiu

Maria Dragomiroiu a ieșit la pensie, după 40 de ani de activitate. Artista anunțase inițial că primește de la statul român o pensie de până în 1.500 de lei. Aceasta a explicat cât câștigă și cum reușește să reziste vremurilor grele.

Ai mai putea citi și: Afacerile lui Gigi Becali, în pericol la început de 2023?! „Bani nu mai dau și vând ce vând, ca să scot banii”

Maria Dragomiroiu
Maria Dragomiroiu

Eu am ieşit la pensie de o lună de zile şi, după 40 de ani de muncă, am 1.200 lei. Cam cum aş putea să trăiesc eu? Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele? Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?”, spunea Maria Dragomiroiu, în declarații din trecut.

Ei bine, se știe că declarațiile sale au creat o dispută între Maria și Elena Merișoreanu. După această situație, Maria Dragomiroiu a explicat cât a ajuns să primească, de fapt, de la statul român.

Interpreta de muzică populară explica faptul că primește, lunar, în jur de 2.000 de lei și cu indemnizația, a ajuns la 2.700 de lei. Cu toate acestea, artista explica faptul că suma este mică, având în vedere perioada îndelungată petrecută pe scenă, dar mai ales nevoile pe care le are un om de hrană, întreținere, medicamente, etc. luându-se în calcul inclusiv vârsta pe care artista o are.

Norocul cel mai mare al Mariei Dragomiroiu este că mereu a știut cum să se descurce atunci când vine vorba despre bani, deoarece artista știe să pună deoparte și să strângă bani din concertele pe care le are. Maria este în continuare extrem de apreciată la nivel național și internațional, motiv pentru care concertele nu încetează să apară.

Te mai poate interesa: Din 15 ianuarie, pensionarii vor primi alte venituri! Raluca Turcan: „Crizele multiple din ultima perioadă au lăsat urme adânci”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult