- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

INEDIT! Farmec investește 40 mil. euro în mutarea sediului și aduce 100 de noi locuri de muncă

05 May, 11:29 • Constantin Cristina
Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, cu afaceri anuale de peste 300 mil. lei, are în plan o investiție de 40 mil. euro în mutarea sediului actual din Cluj-Napoca și are de gând să pună la bătaie 100 de locuri noi de muncă.
INEDIT! Farmec investește 40 mil. euro în mutarea sediului și aduce 100 de noi locuri de muncă

Producătorul român de cosmetice Farmec intenționează să investească 40 mil. euro în mutarea fabricii la 18 kilometrii de Cluj-Napoca, mai exact în comuna Apahida, a anunțat zf.ro.

Citește și: Audi se pregătește de o evoluție în sectorul vehiculelor electrice. CEO-ul firmei: Vom elimina motoarele cu combustie în 2033, dar jumătate din vânzări vor fi electrice încă din 2026

Farmec investește 40 mil. euro în mutarea sediului și aduce 100 de noi locuri de muncă

Firma vrea să se folosească de ajutorul de stat pentru a realiza investiția care va dubla capacitate de producție și va produce 100 de locuri noi de muncă.

„Relocarea fabricii ne va permite dublarea capacităţilor de producţie, care aduce de la sine posibilitatea de a creşte ponderea exporturilor la 20% din cifra de afaceri şi de a ne dezvolta – de la o companie locală la un jucător regional”, a spus Mircea Turdean, director general al Farmec.

Mircea Turdean, director general al Farmec
Mircea Turdean, director general al Farmec

După mutarea pe care o are în plan, actuala fabrică care este situată pe un teren din Cluj, un pol imobiliar important va deveni clădire administrativă pentru companie.

În acest moment, din business-ul companiei Farmec, 5% reprezintă exportul. De asemenea, în 2022, Farmec a avut o cifră de afaceri de 300 mil. euro, fiind în creștere cu 6% comparativ cu veniturile înregistrate în 2021, potrivit sursei citate.

Alte articole: Mega afacerile care scutură piața românească de bani! Idei de firme sigure pe care să le deschizi în ziua de azi