- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mega afacerile care scutură piața românească de bani! Idei de firme sigure pe care să le deschizi în ziua de azi

26 Apr, 11:58 • Constantin Cristina
Afaceri care au magnet la bani în 2023! Ce firme au succes în ziua de azi pe piața românească?
Mega afacerile care scutură piața românească de bani! Idei de firme sigure pe care să le deschizi în ziua de azi

Majoritatea românilor se gândesc cum să-și deschidă afaceri pe forțele proprii pentru a-și asigura independența, dar și să aibă parte de un conform financiar mai mare, a anunțat playtech.ro.

Însă, un lucru greu este că în condițiile actuale economice extrem de dificile, este mai complicat să găsim o afacere care să fie de succes.

Vezi și: Vânzările de mărfuri sunt în creștere! Raport oficial INS: comerțul cu ridicata înregistrează o cifră de afaceri mai mare în 2023

Mega afacerile care scutură piața românească de bani

Factorul de care depinde foarte mult succesul unei firme este domeniul de activitate, tocmai pentru a atrage piața românească.

Potrivit unui raport INS, se precizează faptul că, în luna februarie 2023, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în termeni nominali, faţă de luna ianuarie 2023, ca serie brută cu 8,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,8%.

„Faţă de luna februarie 2022, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în luna februarie 2023, a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută cu 7,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,1%. În perioada 1.I-28.II.2023 cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut, în termeni nominali, faţă de perioada 1.I-28.II.2022, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,0%, respectiv cu 14,0%”, a transmis INS.

afaceri de succes
afaceri de succes

Iată, de asemenea, cum arată situația pentru aceste firme în februarie 2023, comparativ cu aceeași lună a anului trecut: Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna februarie 2023, comparativ cu luna februarie 2022, a crescut, în termeni nominali, pe ansamblu, cu 7,3%, datorită creșterii cifrei de afaceri.

Este vorba despre cifra de afaceri din comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+32,4%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+30,9%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+14,5%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+11,0%), comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+7,9%), comerţul cu ridicata al 3/4 bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+6,9%) și comerţul cu ridicata nespecializat (+6,4%). Comerţul cu ridicata specializat al altor produse a scăzut 4,7%.

Alte articole: Antreprenorul român care a pus bazele unei afaceri de succes! Cu ce se ocupă Voicu Oprean