- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Informații bombă ies la iveală! Ștefan Godei, patronul azilelor groazei, a fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator

13 Jul, 15:15 • Cornel Ghimeșan
Ștefan Godei este cel care se afla la cârma ONG-ului care se ocupa de gestionarea azilelor groazei din Voluntari. Se pare că acesta a fost angajat al Gabrielei Firea în cabinetul ei de senator, în perioada ianuarie 2021-februarie 2023.
Informații bombă ies la iveală! Ștefan Godei, patronul azilelor groazei, a fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator

Patronul azilelor groazei, Ștefan Godei, ar fi fost angajat de către Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021-februarie 2023, conform unui document analizat de către jurnaliștii de la G4Media. Concret acest lucru presupune că a fost angajat al cabinetului Firea, imediat după că a „pus mâna” pe postul de senator în anul 2020.

Citește și: LIVE. Marius Budăi și-a dat demisia din funcția de ministru al Muncii. Primele declarații oficiale de la Guvern. Ciolacu: „Este un gest de onoare pentru care îi mulțumesc”

Ștefan Godei este cel care se afla la cârma ONG-ului care se ocupa de gestionarea azilelor groazei din Voluntari. De asemenea, cofondatoarea ONG-ului respectiv este chiar Ligia Gheorghe, prietenă apropiată și consilieră a ministrului Muncii. Până la acest moment, Firea a negat vehement că ar fi avut orice fel de legătură sau că ar fi știut ceva despre această situație, unde zeci de bătrâni au fost maltratați. Ștefan Godei se află acum în arest preventiv în dosarul DIICOT. Mai mult de atât, înainte de a fi angajat în cabinetul de senator al lui Fiream acesta fusese șorfer al Primăriei București, atunci când actualul ministru al Famieli ocupa funcția de primar general al Capitalei.

Ce reacție a avut Gabriela Firea

De la izbucnirea acestui scandal până în prezent, Gabriela Firea a negat că nu avea nicio informație despre azilele groazei și despre ceea ce se întâmpla acolo.

„Ministrul Gabriela Firea nu are implicare în acest caz și nu a avut cunoștință de activitatea centrelor și a asociației menționate în această anchetă. În plus, singura legătură cu ministrul este faptul că din conducerea acestei asociații a făcut parte, pentru o scurtă perioadă de timp, unul dintre consilieri (…) Doamna ministru Gabriela Firea nu are legătură cu centrele menționate în ancheta respectivă și nici cu asociația”, arăta un comunicat al Ministerului Familiei de săptămâna trecută.

În contextul acestui scandal, ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a dat demisia, iar Marcel Ciolacu este de părere că acesta este un gest de onoare. Premierul s-a arătat șocat de situația azilelor din România și a transmis că nu este nevoie doar de amenzi date centrelor pentru vârstnici, ci și de schimbarea conducerii, a personalului și a tot ce ține de locurile în care românii își petrec poate ultimii ani de viață.

„Să le cer autorităților să nu picăm în cealaltă extremă și să nu facem uz de zel. Nu cred că amendând cu zeci de milioane pentru că ai găsit 3 lămâi mucegăite va schimba ceva de fond cu aceste controale”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul țării, la începutul ședinței de Guvern care are loc chiar în aceste momente.

Alte articole: Cine este Marius Neacșu, cel care va prelua Ministerul Muncii, după demisia de răsunet a lui Marius Budăi. Politicianul are un întreg istoric

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult