- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Intră banii pe cardurile românilor. Ministrul Câciu dă vestea cea mare pentru 2,6 milioane de oameni

12 Jun, 08:33 • Bumbeneci Diana
Ministrul Câciu a făcut anunțul așteptat de milioane de românii. Banii intră pe carduri.
Intră banii pe cardurile românilor. Ministrul Câciu dă vestea cea mare pentru 2,6 milioane de oameni

Sunt vești excelente pentru românii care beneficiază de vouchere pentru alimente. Ministrul Adrian Câciu a anunțat data la care vor intra banii pe carduri luna aceasta, după lungi discuții legate de modul în care românii vor primi banii.

Intră banii pe cardurile românilor

Aproape 2,6 milioane de români se bucură de voucherele pentru alimente, sprijin acordat de către Guvernul României. În urmă cu câteva zile, ministrul Adrian Câciu a spus când vor fi virați banii pe carduri luna aceasta.

„Încărcarea cardurilor de alimente(tichete sociale) cu o nouă tranșă de 250 de lei va începe din data de 14 iunie pentru un număr de aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili.

Procesul de încărcare a cardurilor se va desfășura în perioada 14-25 iunie 2024 “ a scris ministrul pe pagina sa de Facebook

Cine sunt beneficiarii voucherelor pentru alimente

Ministrul a ținut să transmită, pe pagina sa de Facebook, și cine sunt cei care vor primi luna aceasta cei 250 de lei din partea Statului.

Citește și: Imperiul „Clotilde Armand” este în cădere liberă. George Tuță, câștigătorul alegerilor din Sectorul 1: „Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”

,,Beneficiarii acestui sprijin acordat de Guvernul României sunt:

– persoanele – copii şi adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;

– familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;

– familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condițiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

– persoanele fără adăpost, astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Cardurile pot fi utilizate pentru alimente sau pentru mese calde”, a transmis ministrul Proiectelor europene, Adrian Câciu, pe pagina de Facebook.

Adrian Câciu, despre cardurile sociale

Anul acesta, sprijinul material oferit pentru românii care au nevoie va avea o valoare de 250 lei și se vor acorda o dată la 2 luni.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de vouchere pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000), Suceava (90.879), Iași (90.196), Dolj (89.801) şi Bacău (82.410).

Guvernul va continua plata pentru cardurile sociale

Încă din primele zile ale acestui an, ministrul Câciu preciza că, ajutorul pentru alimente va continua pe parcursul întregului an. Astfel, românii vor primi 250 lei o dată la 2 luni.

,,Acest tip de sprijin va continua și în 2024 (voucherele de alimente – n.r.), la fel şi pachetele alimentare pentru cei care sunt la partea de venit minim de incluziune.

Este acel ajutor pe care l am l-am anunțat deja, continuitatea tichetelor sociale pentru persoanele vulnerabile, cei 250 lei o dată la două luni și pachetele cu alimente.

În ceea ce am discutat noi este că anul 2024 să fie integrat.

Restul de măsuri le vom anunța în momentul care creionăm bugetul.

Ajutorul pentru încălzire nu este gestionat de MIPE, voucherele de energie au fost prelungite până în 31/03/2024 și anul trecut, după cum știți, în luna decembrie am aprobat bugetul”, a precizat, recent, ministrul Investiţiilor şi proiectelor europene, Adrian Câciu.

Citește și: Clotilde Armand a fost trimisă acasă de corporatiști! Cum arată rezultatele secțiilor de vot în care românii au votat pentru schimbarea la Sectorul 1

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult