- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiții de 7,6 milioane de euro în Hunedoara! Fondurile sunt atrase prin PNRR

23 Dec, 17:16 • Cornel Ghimeșan
Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a semnat, vineri, şase noi contracte de finanţare nerambursabilă. Două proiecte vizează creşterea eficienţei energetice şi reabilitarea Teatrului Dramatic ID Sîrbu din Petroşani.
Investiții de 7,6 milioane de euro în Hunedoara! Fondurile sunt atrase prin PNRR

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a semnat, vineri, şase noi contracte de finanţare nerambursabilă, în valoare de peste 7,6 milioane euro, pentru tot atâtea proiecte de reabilitare energetică ce vizează clădiri de interes public ce aparţin administraţiei judeţene.

Finanţările sunt asigurate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice, a informat CJ Hunedoara.

Alte articole: Schimbare majoră pentru cursele aeriene. Wizz Air și Ryanair se retrag de pe aeroporturi și renunță la mai multe zboruri din România

Ce proiecte sunt vizate în Hunedoara

Două proiecte vizează creşterea eficienţei energetice şi reabilitarea Teatrului Dramatic ID Sîrbu, din Petroşani, pentru care a fost obţinută o finanţare de 1,89 milioane euro, precum şi reabilitarea energetică a Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, cu o sumă de 1,05 milioane euro.

Investiții de 7,6 milioane de euro în Hunedoara! Fondurile sunt atrase prin PNRR
Investiții de 7,6 milioane de euro în Hunedoara! Fondurile sunt atrase prin PNRR

De asemenea, pentru repararea şi modernizarea sediului Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara s-a obţinut o finanţare de 1,18 milioane euro, în timp ce pentru reabilitarea energetică a clădirii Centrului Judeţean de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi din Uricani s-a reuşit atragerea unei sume de 607.000 euro.

Totodată, un proiect întocmit pentru eficientizarea clădirii secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva a primit o finanţare de aproape 813.000 de euro, iar pentru reabilitarea energetică a vechiului Palat Administrativ al judeţului Hunedoara s-a reuşit obţinerea unei finanţări de 2,09 milioane euro.

Citește și: Situaţia transporturilor de mărfuri, în 2022: Cele rutiere au înregistrat o creştere, însă cele feroviare se confruntă cu probleme

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult