- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Investiții masive în infrastructura din Dobrogea. Anunțul ministrului Sorin Grindeanu (PSD)

05 May, 13:18 • Stefan Simion
De data aceasta, PSD promite că la guvernare va și face, nu doar va spune. Astfel, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat noi investiții, în valoare de 139 de milioane de euro pentru a dezvolta infrastructura din Dobrogea. 
Investiții masive în infrastructura din Dobrogea. Anunțul ministrului Sorin Grindeanu (PSD)

Printre primele obiective care urmează să fie modernizate se numără Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”, din Constanța.

„Șase noi contracte de investiții cu finanțare prin POIM! 139 de milioane vor fi folosite pentru proiecte menite să dezvolte infrastructura din Dobrogea”, a anunțat Sorin Grindeanu.

Unul dintre contractele anunțate de către Grindeanu presupune investiții de 45,89 milioane de euro pentru creșterea capacității operaționale și fizice a Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu” Constanța.

„Astfel va fi modernizat actualul terminal de pasageri și va fi implementat conceptul de nod de tranzit în cadrul aeroportului, pentru facilitarea legăturilor între zboruri cu diverse destinații”, conform ministrului Transporturilor.

 

Cum vor fi realizate investițiile anunțate de către Sorin Grindeanu

 

Alte două contracte, în valoare totală de 4 milioane de euro, vor contribui la decongestionarea traficului rutier greu în Portul Constanța, menționează sursa citată.

„Banii vor fi folosiți pentru construirea unui drum de acces cu o lungime de 2,23 km și a două parcări (cu o suprafață cumulată de peste 21.000 de metri pătrați) în zona cheului fluvio-maritim și în zona de Sud a Portului Constanța.

Și pentru dezvoltarea operatorilor privați din Portul Constanța am semnat 3 contracte de finanțare prin POIM:

53,68 milioane de euro sunt alocați pentru construcția unui Terminal #Multimodal cu platformă portuară;

8,19 milioane de euro vor fi folosite pentru dezvoltarea unor facilități de operare a containerelor și a mărfurilor;

26,58 milioane de euro vor finanța construcția unui #terminal de produse petroliere”, arată ministrul PSD.

Fondurile provin din alocarea suplimentară de 450 de milioane de euro pe care Ministerul Transporturilor a solicitat-o pentru POIM după atragerea întregii alocări din cadrul acestui program european, menționează Sorin Grindeanu, pe Facebook.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult