- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ion Țiriac a redevenit cel mai bogat român. Ce avere are fostul tenismen și ce loc ocupă în topul Forbes

05 Apr, 12:01 • Andrei Alina
Ion Țiriac a urcat din nou pe primul loc în topul Forbes al celor mai bogați români. Fostul jucător de tenis l-a devansat pe Daniel Dineș, IT-istul român care a lucrat pentru Microsoft, dar care s-a întors în ţară pentru a crea UiPath.
Ion Țiriac a redevenit cel mai bogat român. Ce avere are fostul tenismen și ce loc ocupă în topul Forbes

Ion Țiriac (83 de ani) este din nou cel mai bogat român. Fostul tenismen a urcat puternic în topul Forbes al miliardarilor lumii și a recâștigat titlul de cel mai bogat român, devansându-l pe cofondatorul UiPath, Daniel Dines. Ion Țiriac a urcat aprope 300 de poziții în clasamentul global, până pe 1.516, cu o avere estimată la 2 miliarde de dolari.

Pe locul al doilea sunt Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman. Dragoș Pavăl are o avere de 1,7 miliarde de dolari, este al doilea cel mai bine clasat antreprenor român în ediția din acest an a topului Forbes.

Daniel Dineș (51 de ani) se află acum pe locul 3 în topul Forbes. Daniel Dineș, cel mai bine clasat român în topul Forbes, a coborât pe poziția 1.804, cu o avere de 1,6 miliarde de dolari, în scădere de la 2,9 miliarde în 2022. Dines ocupa poziția 1.053 anul trecut.

Citește și: Ion Ţiriac construieşte sute de apartamente pe locul unde voia un mall. A cumpărat terenul acum 20 de ani!

Scăderea lui Dineș se explică prin deprecierea severă a acțiunilor companiei UiPath, pe fondul problemelor economice globale.

În topul celor mai bogați români se mai află și Ion Stoica și Matei Zaharia, care-și împart locul 2.259 în clasamentul global, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari fiecare, o scădere de la 1,6 miliarde de dolari, în 2022.

Citește și: Ion Țiriac știe ce să facă cu banii. Întrebat de un apropiat cum poate folosi 20.000 dolari, miliardarul a dat un răspuns impresionant

Adrian Pavăl, cofondatorul Dedeman, are o avere de 1,1 miliarde de dolari, în creștere cu 100 de milioane de euro față de anul trecut. Astfel, afaceristul din Bacău a ajuns până pe locul 2.404 mondial, o creștere de 174 de poziții.