- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Irinel Columbeanu, sfaturi financiare pentru românii care vor să se îmbogățească: „Știu multă lume care a făcut foarte mulți bani din chestia asta”

12 Feb, 13:23 • Bocioacă Bianca
Irinel Columbeanu vine cu o idee pentru românii care vor să facă bani. Ce sfat le dă fostul milionar celor care nu știu cum să-și investească veniturile.
Irinel Columbeanu, sfaturi financiare pentru românii care vor să se îmbogățească: „Știu multă lume care a făcut foarte mulți bani din chestia asta”

Întrebat ce sfat le-ar da celor care dețin foarte mulți bani, Irinel Columbeanu a spus: „Să investească în imobiliare. Consider că este o investiție de mare viitor. În plus, generează un venit constant și previzibil”. 

În ziua de azi, mulți români își cumpără cel puțin o garsonieră, pe care o dau în chirie pentru a obține venit pasiv.

Citește și: Suedezii au cumpărat fosta fabrică a lui Irinel Columbeanu, pentru a face mobilă IKEA

Irinel Columbeanu vrea să investească în crypto

Irinel Columbeanu ar vrea să investească în criptomonede, după ce afacerile sale au eșuat și a dat faliment.

„Acum nu mai am nimic. Și acum m-aș gândi să mă lansez în chestia aceasta cu monede virtuale. Nu am niciun portofoliu de monede virtuale în momentul de față, dar știu multă lume care a făcut foarte mulți bani din chestia asta. Eu acum am o pensie de aproape 2000 lei”, a zis Irinel Columbeanu în podcastul lui Bogdan Muzgoci.

Citește și: De necrezut! Ce pensie a ajuns să încaseze Irinel Columbeanu, după o viață trăită în lux și opulență

Investiții în imobiliare

Circa 70% dintre europeni trăiesc în propria lor locuință cumpărată, iar restul de 30% stau în locuințe închiriate. Din toată Uniunea Europeană, cel mai ridicat procent de proprietari de case și apartamete s-a înregistrat în România. În majoritatea țărilor, mai puțin în Germania procentul proprietarilor de locuințe este mai mare ecât cel al chiriașilor. În 2022, cele mai mari procente de proprietari de case și apartamente s-a înregistrat în România.

În București, prețurile medii pentru vânzare apartementelor vechi sunt mai ridicate decât cele ale apartamentelor noi. În ianuarie 2024, prețul mediu solicitat pentru vânzarea unui apartament nou a ajuns la 1.705 euro/metru pătrat, un preț cu 10% mai mare față de aceeași lună a anului anterior și cu 3% mai mare față de luna decembrie 2023.

În ceea ce privește apartamentele vechi, acestea au avut un preț de cerere de 1.732 euro/metru pătrat, cu 9% mai ridicat față de luna ianuarie a anului trecut și cu 3% mai mare față de luna decembrie 2023, notează spectacola.ro.