- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis, vizită în Emiratele Unite Arabe! Întrevedere cu reprezentantul Președintelui SUA, John Kerry!

03 Dec, 16:16 • Oprea Alina
Președintele României, Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu John Kerry, reprezentant al Președintelui Statelor Unite ale Americii, purtând discuții importante despre climă!
Klaus Iohannis, vizită în Emiratele Unite Arabe! Întrevedere cu reprezentantul Președintelui SUA, John Kerry!

Președintele Klaus Iohannis a avut duminică o întrevedere cu reprezentantul special al Președintelui SUA pentru Climă, John Kerry. Acesta a fost în marja participării la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbărilor Climatice (COP28), în Dubai, Emiratele Arabe Unite, anunț făcut de Asministratia Prezidențială.

Scopul acestei întâlniri este de a extinde componenta legată de schimbări climatice, mediu și tranziție verde a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

„În pregătirea COP28 a existat o cooperare foarte bună între România și Statele Unite pe domenii legate de energia cu emisii reduse de dioxid de carbon sau de managementul eficient al carbonului.

În contextul COP28, România se alătură și la Global Methane Pledge (Angajamentul Global privind Metanul), o inițiativă susținută de SUA și de Uniunea Europeană”, potrivit comunicatului de presă, conform celor Comunicate de Antena3.

Ai putea fi interesat și de: Președintele Iohannis, în urma întrevederii cu omologul din Senegal: „Am adoptat o Strategie Naţională pentru Africa, prima de acest tip, bazată pe interese şi valori comune.

Președintele Klaus Iohannis la Conferința Națiunilor Unite

Președintele a discutat în contextul întrevederii despre o inițiativă ce presupune reducerea cu un procent de 30% la nivel global până în anul 2030 a emisiilor de metan.

Președintele României, Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis

Sursele citate susțin că, în cadrul acestei întrevederi, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat importantă extinderii cooperării dintre România și Statele Unite ale Americii cu privire la energia cu emisii reduse de dioxid de carbon.

Mai mult decât atât, acesta a reiterat angajamentul țării noastre de a coopera cu SUA în dezvoltarea si implementarea tehnologiei nucleare mai noi, reactoarele modulare mici (SMR-urile).

„Președintele României a remarcat că tot mai mulți actori economici și investiționali doresc să se implice în a contribui la limitarea și gestionarea schimbărilor climatice alături de guverne, ceea ce arată că acțiunea climatică poate fi accelerată și eficientizată.

În acest context, Președintele Klaus Iohannis a subliniat nevoia de a consolida cooperarea cu Statele Unite în ceea ce privește economia verde și în special fabricarea de tehnologii verzi în România”, a fost precizat la finalul comunicatului, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: „Agenția de tursim” de lux a președintelui. Administrația prezidențială păstrează secrete costurile de milioane de euro ale deplasărilor în străinătate ale lui Iohannis