- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

La fiecare 10 secunde, românii își comandă o shaorma. Orașele în care s-a comandat cel mai mult preparatul. Bucureștiul este în top

14 Jul, 17:28 • Lupu Alexandra
Analiza realizată de o aplicație de livrare arată că, în medie, românii au comandat anul trecut o shaorma la 10 secunde. În total, au fost livrate peste 3.31 de milioane de porții în 2022, cu 60% mai mult față de 2021.
La fiecare 10 secunde, românii își comandă o shaorma. Orașele în care s-a comandat cel mai mult preparatul. Bucureștiul este în top

Cea mai recentă analiză efectuată de o aplicație de livrare arată că românii au comandat anul trecut, în medie, o shaorma la 10 secunde. În total, au fost livrate peste 3.31 milioane de porții din acest preparat în 2022, informează g4media.ro. A fost constatată o creștere de 60% față de 2021.

Românii au comandat o shaorma la 10 secunde

În topul preferințelor românilor, shaorma ocupă locul 2. Pe primul loc se află burgerii. Datele Glovo arată că cea mai mare cantitate de shaorma a fost comandată pe data de 24 februarie 2022, de sărbătoarea Dragobetelui. Minutul de aur a fost la ora 19:45, atunci când românii au comandat 69 de porții în total.

Citește și despre următorul subiect: Motivul pentru care românii au început să lase iar bacșiș cash pentru livratorii de mâncare. „E cel mai sigur dacă vreau că banii să-i rămână”

„Minutul de aur al anului pentru consumul de şaorma a fost înregistrat la data de 24 februarie 2022, de sărbătoarea Dragobetelui, la ora 19:45, minut în care românii au comandat 69 de porţii.

În plus, luna martie a înregistrat un record al consumului de şaorma, iar la nivelul întregului an s-a comandat o şaorma la fiecare 10 secunde”, conform datelor Glovo.

Shaorma a fost aleasă în mod special pentru masa de seară. O treime dintre comenzile de anul trecut au fost plasate în intervalul 18:00 – 20:00, în special în zilele de joi și vineri. În plus, datele prezentate de Glovo arată că utilizatorii preferă să savureze preparatul și noaptea târziu.

Shaorma
Shaorma

Mai mult de 10% dintre comenzi au fost plasate în intervalul 23:00 – 02:00. În topul preferințelor se află shaorma de pui, urmată de varianta cu vită și curcan, conform datelor Glovo. Când vine vorba despre consumul de shaorma la nivel global, România ocupă primul loc.

La nivel local, București, Brașov, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași sunt orașele în care s-a înregistrat jumătate din consumul total al acestui preparat în România în decursul anului trecut. În ceea ce privește evoluția anuală a consumului la nivel de orașe, se pare că utilizatorii din Târgu-Mureș au comandat de 8 ori mai multă shaorma în 2022 față de 2021. Românii din Galați au comandat de 6 ori mai mult preparatul cu specific oriental. Cel mai mare fan este un orădean care a comandat, în medie, de 6 ori pe săptămână în 2022.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Glovo a dat lovitura pe piața din România! Gigantul ia în calcul să livreze și haine pe modelul din Spania