- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Labirintul superb care se află la doar două ore de România! Este unul dintre cele mai mari din Europa și este supranumit „Traseul Stelelor”

04 May, 20:25 • Cornel Ghimeșan
În Ungaria, la doar două ore de mers de România se află un labirint super, cunoscut drept „Traseul Stelelor”. Acesta se regăsește pe lista celor mai mari din Europa și esta vizitat de zeci de mii de turiști pe an.
Labirintul superb care se află la doar două ore de România! Este unul dintre cele mai mari din Europa și este supranumit „Traseul Stelelor”

În inima Ungariei, aproape de Parcul Monumentului Istoric Național din Ópusztaszer, se află o minune verde cunoscută sub numele de Csillagösvény, sau „Traseul Stelelor”. Acest labirint colossal, unul dintre cele mai mari din Europa, se desfășoară ca o pânză vegetală gigantică, o capodoperă horticolă care strălucește ca un far în peisajul european.

Citește și: Oțelul Galați va avea un nou stadion de aproape 30.000. Noua arenă o va înlocui pe cea veche care stă să cadă

Povestea sa se întinde pe o suprafață de 1,5 hectare și împleteste 3,5 kilometri de drumuri sinuoase, transformându-l într-unul dintre cele mai complexe și fascinante labirinturi din lume. Dar nu este doar dimensiunea care îl face remarcabil, ci și construcția sa ecologică și utilizarea energiei solare pentru a-l ilumina.

Privit din înalt, acest labirint este atât de impresionant încât poate fi zărit de sus, chiar și de către ochii vigilenti ai sateliților. Dar pentru a înțelege cu adevărat măreția sa, trebuie să vă aventurați printre ramurile încâlcite și să vă pierdeți în misterul său verde.

Cu șase poduri mici de lemn, traversându-l din loc în loc, Csillagösvény este un loc unde explorarea devine o aventură în sine. Iar pentru cei curajoși care își asumă provocarea, există chiar și o serie de întrebări care le pot ghida pașii. De la întrebări despre istorie până la misterele Ungariei, fiecare răspuns corect le deschide o nouă poartă către libertatea din labirint.

Legenda spune că acest labirint este o reprezentare a cerbului miraculos, care a condus strămoșii unguri într-o călătorie de descoperire și stabilire în Bazinul Carpaților. Astfel, Csillagösvény nu este doar un simplu labirint, ci o fereastră către trecutul și cultura fascinantă a Ungariei.

Citește și: Vești bune pentru românii fără asigurare medicală la stat. Ar putea beneficia de un pachet minim de servicii de sănătate

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult