- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lefurile șefilor Poștei Române depășesc orice limită! Veniturile se ridică la sume record, depășindu-le pe cele ale miniștrilor

29 Aug, 18:37 • Constantin Cristina
Incredibil! Salariile „nesimțite” oferite de Poșta Română șefilor, deși instituția se afla în atenția publică privind scandalul pe baza disponibilizărilor. Iată declarațiile de avere ale șefilor.
Lefurile șefilor Poștei Române depășesc orice limită! Veniturile se ridică la sume record, depășindu-le pe cele ale miniștrilor

Lefurile șefilor Poștei Române depășesc orice limită! Această instituție este una dintre structurile statului unde șefii câștigă venituri consistente, a informat adevarul.ro.

Citește și: Valentin Ștefan, primele declarații despre valul de concedieri de la Poșta Română. „Am şi eu o parte de vină”

Lefurile șefilor Poștei Române depășesc orice limită! Veniturile se ridică la sume record, depășindu-le pe cele ale miniștrilor

Potrivit declarațiilor de avere ale șefilor din instituție, Valentin Ștefan, directorul general al instituției, a încasat în 2022 suma de 170.000 de lei de la instituție, ceea ce înseamnă un venit lunar mediu de circa 14.000 de lei. În schimb, un ministru are o leafă lunară de circa 12.700 de lei. Șeful de la Direcția Imobiliară a instituției, Ovidiu Călin, a încasat 219.970 de lei, ceea ce înseamnă o medie lunară de 18.300 de lei.

De asemenea, directorul la Oficial Poștal București, Mircea Tudosie, primit circa 230.870 de lei în anul fiscal 2022, adică o medie lunară de 19.200 de lei, în timp ce directoarea de la Direcția Strategii și Politici de Dezvoltare, Georgeta Budeanu, a încasat 181.185 de lei în 2022.

Poșta Română
Poșta Română

În acest moment, Poșta Română trece printr-un proces de reorganizare, fiind decisă disponibilizarea a mai multor sute de persoane.

„Salariaţii care au primit notificare de preaviz sunt exclusiv cei ale căror posturi nu se mai justifică în procesul de modernizare pe care îl traversează Compania. Printre aceştia se regăsesc şi aşa-numitele «pile» politice ori situaţiile de conflict de interese generate de membri de sindicat care ocupă totodată funcţii de conducere în companie”, preciza instituția, săptămâna trecută, într-un comunicat de presă.

Compania este organizată în 10 sucursale, respectiv: opt Sucursale Regionale (41 de oficii judeţene de poştă + Oficiul Postal Municipal Bucuresti), Fabrica de Timbre. La nivelul întregii ţări există şapte centre regionale de tranzit. Potrivit site-ului instituției, Poşta Română deţine, în prezent, o reţea de peste 5.500 de subunităţi poştale la nivel naţional, distribuind săptămânal peste 11 milioane de trimiteri poştale. Peste 750 de oficii poştale din totalul de 950 subunităţi poştale informatizate sunt incluse în VPN (Virtual Private Netwok).

Alte articole: Poșta Română, răspuns oficial după ce sute de angajați au protestat astăzi în fața valului de concedieri. „Majoritatea salariaților susține modernizarea companiei”