- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lista miniștrilor care pleacă din Guvern după rotativa guvernamentală. Președintele Iohannis intervine în rocadă și spune cine ar trebui să conducă Ministerul Finanțelor

03 May, 19:30 • Lupu Alexandra
Negocieri de ultimă oră în coaliția de guvernare! Iată lista miniștrilor care pleacă din Guvern și ce solicitare a avut președintele Iohannis.
Lista miniștrilor care pleacă din Guvern după rotativa guvernamentală. Președintele Iohannis intervine în rocadă și spune cine ar trebui să conducă Ministerul Finanțelor

Nu mai durează mult până când va avea loc rotativa guvernamentală, motiv pentru care, reprezentanții din coaliție negociază de la o zi la alta. Ultimele informații arată că președintele Iohannis a intervenit în rocada premierilor, solicitând ca o anumită persoană să conducă Finanțele, informează antena3.ro. Mai mult decât atât, a apărut lista miniștrilor care vor pleca din fruntea Guvernului.

Cine pleacă din Guvern

Pe data de 29 mai, Nicolae Ciucă își va da demisia din funcția de premier, astfel, în locul lui va veni liderul PSD, Marcel Ciolacu. În coaliția de guvernare au avut loc mai multe negocieri, iar ultimele discuții arată că protocolul va fi modificat, tocmai pentru că Sorin Grindeanu nu va pleca de la Ministerul Transporturilor.

Același lucru se întâmplă și dacă vorbim despre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care nu va mai pleca de la PNL. Cu toate acestea, până la ora actuală, nu este clar dacă Marcel Boloș își va păstra funcția. Și Ministerul Justiției va rămâne la PNL, însă nu se știe dacă Cătălin Predoiu va rămâne la conducere.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Sorin Grindeanu, ironizat de Nicole Ciucă. PNL caută înlocuitor după rotativă pentru ministerul Transporturilor

În ultima discuție purtată de coaliția de guvernare, s-a decis înființarea celui de-al treilea post de viceprimar. Nu se știe cine îl va ocupa. În acest moment, mai mulți reprezentanți sunt pe lista celor care pleacă din conducere.

Guvern
Guvern

Ultimele informații arată că ministrul Muncii, Marius Budăi, va pleca din conducere. Același lucru se va întâmpla și cu Petre Daea, ministrul Agriculturii. Președintele Iohannis a intervenit în rocada premierilor. Concret, acesta le-a transmis liderilor PNL că vrea ca Ministerul de Finanțe să fie condus de Cosmin Marinescu, consilierul președintelui. În aceeași ordine de idei, ministerul condus de Adrian Câciu pleacă de la PSD.

Sursa citată arată că inclusiv cei din PNL au o solicitare, mai exact, cer Ministerul Mediului, condus de Tanczos Barna. În ceea ce privește viitorul lui Nicolae Ciucă, se pare că premierul României nu a ales ce funcție va ocupa mai departe în Guvern. Concret, Ciucă așteaptă să poarte o discuție oficială cu președintele Iohannis, din acest punct de vedere. Rotativa guvernamentală va aduce mari schimbări pentru țară, dar mai mult decât atât, se așteaptă o perioadă agitată pentru reprezentanți, având în vedere că rocada se petrece în doar câteva zile.

Citește și: Marcel Ciolacu cere evaluarea miniștrilor înainte de rotativa guvernamentală