- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Locuitorii acestei comune din România primesc ajutor social pe merit. „Oamenii încep munca la 6 dimineața”

17 Aug, 23:57 • Cornel Ghimeșan
S-au schimbat regulile pentru acordarea ajutorului social într-o comună din România. Primarul a explicat
Locuitorii acestei comune din România primesc ajutor social pe merit. Oamenii încep munca la 6 dimineața

Primarul din comuna Valea Lungă, județul Alba, a schimbat regulile pentru locuitori. Cei care se înregistrează pentru a primi ajutor social de la stat au de îndeplinit o singură condiție, iar banii se dau pe merit.

Citește și Româncă plecată în vacanță în Grecia, indignată de prețurile colosale din Grecia și serviciile oferite. „Nu mă așteptam”

Noul viceprimar, care a lucrat ani de zile într-o multinațională, e cel care a venit cu această idee. Oamenii primesc ajutor social numai și numai dacă muncesc.

Sunt douăzeci de persoane care primesc ajutor social de la stat în Valea Lungă din judeţul Alba. Patru dintre ei tund iarba, iar ceilalți se ocupă de curățenie și adunat deșeurile aruncate în localitate.

Citește și Ce trebuie să facă românii pentru a fi siguri care sunt prețurile reale ale produselor de la raft. Directorul ANPC, recomandări esențiale

Localnicii încep munca dimineața, la ora 6.00, și primesc un ajutor de 160 de lei pe lună pentru 10 ore de muncă pe lună.

3.363 de persoane au beneficiat de ajutor social în județul Alba, în luna iunie 2023, iar suma medie plătită a fost de 298.19 lei.

Acte pentru ajutor social în 2023

Românii din mediile defavorizate trebuie să completeze o cerere standard ca să beneficieze de ajutor social. Pe lângă cerere, persoanele în cauză trebuie să depună la dosar o declarație pe propria răspundere, care vizează acordul cu privire la utilizarea datelor cu caracter personal. Este nevoie de copia după buletin și a certificatelor de naștere copiilor.

Ei trebuie să solicite o copie după certificatul de rol fiscal pentru imobile, de căsătorie și a hotărârii definitive de divorț. Din dosar nu trebuie să lipsească nici copia după adeverința emisă de Asociația de locatari / proprietari în care să se specifice persoanele care locuiesc la adresa declarată, iar în cele din urmă, o copie după decizia permanentă de încuviințare a adopției, de încredințare sau plasament al minorului, acolo unde este cazul.

Cei care sunt apți de muncă și vor să beneficieze de ajutor social trebuie să depună o copie după adeverința emisă de Agenția Locală de Ocupare a Forței de Muncă, în care să se arate căutarea unui loc de muncă sau faptul că oamenii în cauză nu au refuzat nejustificat o ofertă. în dosar trebuie să existe și o adeverință eliberată de instituția școlară la care sunt înscriși copiii în acest caz, în care să se menționeze dacă beneficiază de bursă și care este cuantumul acesteia.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult