- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură de proporții pentru PSD! Se cere demisia lui Adrian Câciu

13 Feb, 11:43 • Stefan Simion
Cariera lui Adrian Câciu este pusă în pericol! Oficial, se cere demisia ministrului de Finanțe. Iată care sunt motivele.
Lovitură de proporții pentru PSD! Se cere demisia lui Adrian Câciu

PSD primește o nouă lovitură. Se cere demisia lui Adrian Câciu, citează stiripesurse.ro. Ministrul de Finanțe a fost găsit vinovat în cazul OMV Petrom, compania care a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate impusă de România.

Eugen Tomac susține că ministrul de Finanțe ar trebui să-și dea demisia, eșecul din cazul OMV Petrom aparținându-i în totalitate, din perspectiva eurodeputatului. Președintele PMP susține că PSD încearcă să mușamalizeze situația, iar taxa de solidaritate de 1% pe cifra de afaceri este un exercițiu de imagine al partidului.

PSD, încercare de a mușamaliza situația

Potrivit lui Tomac, partidul menționat încearcă din răsputeri să mușamalizeze situația și să mute atenția opiniei publice de la eșecul avut în cazul OMV Petrom, compania care a anunțat că nu va plăti taxa de solidaritate.

„Asistăm la un exercițiu de imagine, pentru că PSD-ul vrea să acopere o lipsă de competență, pentru a folosi un termen extrem de blând, legat de modul cum a fost implementat în România regulamentul privind suprataxarea giganților din energie. Este evident că în acest caz, ministrul Câciu care este de la PSD este principalul responsabil.

Se încearcă o mușamalizare a acestei chestiuni, care este evident revoltătoare, pentru că Uniunea Europeană a creat acest mecanism tocmai pentru ca statele să poată suprataxa giganții din energie care au făcut profituri pe care nu le visau niciodată și faptul că vor să mute atenția de pe o temă extrem de sensibilă, în condițiile în care oamenii sunt tot mai nemulțumiți, revoltați de criza din energie și modul cum a fost ea gestionată de către actualul Guvern și acum au adus în discuție o temă nouă, pe care sunt convins că nu o vor implementa.

Acest subiect a fost propus și de Guvernul Tudose, a fost propus și de alte guverne PSD, însă niciodată nu a fost implementată, pentru că este doar o încercare prin care vor să deturneze atenția de la o problemă mult mai serioasă, cum este cea privind modul în care a fost implementat în România regulamentul privind suprataxarea” susține eurodeputatul.

Citește și: Klaus Iohannis, despre taxa de solidaritate OMV Petrom: ”Cei care au lucrat pe document trebuie să îl clarifice”

PSD
PSD

Tomac, acuzații grave pentru Adrian Câciu

Eurodeputatul susține că Ministrul de Finanțe avea obligația de a-și prezenta demisia, după eșecul suprataxei de energie. Tomac nu a ezitat să spună că nu crede că situația se va schimba, având în vedere că actul este publicat în Monitorul Oficial, astfel, cei vizați se pot adresa în instanță și pot câștiga.

„Evident că acest regulament a fost implementat de către Ministerul de Finanțe și Ministerul de Finanțe are specialiști de top, vede în timp real toate tranzacțiile mari pe care le fac companiile din energie și să nu avem sentimentul că la Ministerul de Finanțe avem niște contabili de cartier, acolo sunt profesioniști care știu exact să citească regulamentul și spiritul lui.

Pentru orice neclaritate putea fi consultată înainte CE și acest regulament a fost creat tocmai pentru a putea să le ofere statelor membre posibilitatea de a suprataxa aceste profituri uriașe. Or noi suntem singura țară care am implementat în așa fel încât să nu poată fi suprataxați giganții din energie.

Ministrul de Finanțe avea obligația după acest eșec răsunător să iasă, să-și prezinte demisia. Nu le poți cere solidaritate românilor, atât timp cât cu bună știință emiți acte normative, care în loc să aducă bani la bugetul de stat, îi salvează pe marii jucători”, declară Tomac.

Te-ar putea interesa și: Rareș Bogdan, acuzații dure la adresa OMV Petrom: „Face un joc ca România să nu exporte gaze în 14 state din regiune!”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult