- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru șoferi! Carburanții cresc din nou pe 22 mai

22 May, 10:43 • Bumbeneci Diana
Benzina și motorina în creștere la început de săptămână. Preţul carburanţilor în România, astăzi 22 mai 2023 au fost actualizate.
Lovitură pentru șoferi! Carburanții cresc din nou pe 22 mai

Preţul carburanţilor în România, astăzi 22 mai 2023. Prețul benzinei și al motorinei înregistrează o creștere la început de săptămână.

Preț carburanți 22 mai

În ce privește benzina standard, cea mai ieftină costă 6,37 lei și se găsește la mai multe stații Lukoil din București. Zilele trecute un litru de benzină costa 6,34, astfel că benzina raportează o creștere la început de săptămână.

La celalate stații, benzina standard se găsește la prețuri între 6,38 lei și 6,57 lei. Pentru benzina premium, prețurile variază de la 6,84 lei și 7,22 lei.

Cea mai ieftină motorină standard costă 6,43 lei. La finalul săptămânii trecute, prețul motorinei costa 6,40 lei. În rest, prețul urcă până 6,54 lei.

Vezi și: Sindicatele propun noi salarii pentru profesori. Debutanții să aibă 4.000 de lei, iar cei la final de carieră 7.000

Subventii la carburanti

Motorina premium costă între 6,79 lei și 7,05 lei.

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină, dar cu o diferența de câteva zile, a constatat Consiliul Concurenței în urma unui studiu care reanalizează modul în care modificările cotațiilor care se transmit în prețurile la pompă.

Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei și reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor. Cotațiile Platts nu sunt date publice, iar pe termen lung tind să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol.

În acest sens, în momentul în care cotațiile internaționale Platts la benzină și motorină cresc, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România. De partea cealaltă, atunci când cotațiile scad, se diminuează prețul acestora în stațiile de alimentare.

Citește și: Vestea zilei pentru românii care doresc pensionare anticipată în 2023! Ce pași aveți de urmat pentru a nu avea probleme cu legea

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult