- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Franța și Marea Britanie. Activitatea poliției de frontieră este afectată de grevă

15 Mar, 09:56 • Lupu Alexandra
Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetățenii români cu privire la o posibilă perturbare a activității poliției de frontieră din Franța și Marea Britanie. Iată care sunt recomandările reprezentanților în această situație.
MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Franța și Marea Britanie. Activitatea poliției de frontieră este afectată de grevă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care intenționează să meargă în Franța sau Marea Britanie. Primele informații arată că activitatea poliției de frontieră este perturbată de acțiuni greviste, așa cum menționează stiripesurse.ro.

MAE a emis o avertizare de călătorie

MAE avertizează românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța că activitatea poliției de frontieră este afectată de o grevă generală, pe parcursul zilei de astăzi. În acest context, sunt așteptate perturbări ale circulației locale (TER, Transilien, Intercites), internaționale (Thalys, Eurostar) și naționale (Ouigo, TGV).

De asemenea, reprezentanții au emis o atenționare și pentru Marea Britanie și Irlanda de Nord, fiind semnalată o acțiune grevistă în perioada 15 și 16 martie 2023. Cetățenii români care urmează să călătorească dinspre sau înspre zonele menționate trebuie să ia în considerare că timpul de așteptare ar putea fi prelungit la controlul de frontieră.

MAE sfătuiește persoanele care se tranzitează, intenționează să călătorească sau care se află în Marea Britanie sau Franța să ia legătura cu operatorii companiilor de transport pentru a primi informațiile de care au nevoie în timp real. Totodată, reprezentanții îi sfătuiesc pe români să verifice situația înainte de a se deplasa spre porturi, iar pentru detalii suplimentare, să consulte pagina web https://www.gov.uk/government/news/arrivals-to-the-uk-told-to-prepare-for-disruption-on-15-march.

Vezi și: MAE: Alertă de călătorie pentru românii care se află în Grecia sau au un concediu plănuit

MAE avertizează cetățenii români care tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța și Marea Britanie
MAE avertizează cetățenii români care tranzitează sau intenționează să călătorească în Franța și Marea Britanie

Autoritățile franceze le recomandă cetățenilor români să consulte adresele web ale rețelei locale de transport pentru a identifica situația circulației rutiere, precum și site-ul RATP (https://www.ratp.fr/). Sindicatele aeroporturilor din Paris, personalul Air France și controlorii aerieni au anunțat că se vor alătura acțiunilor greviste în cele ce urmează, context în care zborurile ar putea fi afectate. Pasagerii vor fi anunțați prin SMS despre eventuale întârzieri sau anulări ale curselor. Totodată, informații de interes sunt regăsite pe site-ul https://www.parisaeroport.fr/.

Românii pot cere asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Paris: +33147052966 şi +33147052755, apelurile fiind preluate de Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate, de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, persoanele care se confruntă cu o situație dificilă, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele date de contact: Misiunea diplomatică a României în Republica Franceză: +33680713729; Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022; Consulatul General al României la Lyon: +33643627736; Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164, în funcție de circumscripţia consulară de reşedinţă.

Vor exista, totodată, perturbări ale circulaţiei feriboturilor către Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord şi Insula Corsica. Autoritățile iau în considerare prelungirea grevei în anumite sectoare, inclusiv transportul public. MAE recomandă consultarea paginilor http://paris.mae.ro, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro și le reamintește cetățenilor români că pot folosi aplicația „Călătorește în siguranță”, unde vor găsi sfaturi pentru deplasările pe care vor să le efectueze.

Citește și: Alertă de călătorie emisă de MAE. Grevă pe marile aeroporturi. Cursele aeriene pot înregistra perturbări