- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai multe hoteluri în Constanța! Totul se va întâmpla în următorii 3 ani. Cum va arăta piața hotelieră din România după intrarea în Schengen

18 Jul, 14:07 • Lupu Alexandra
Piața hotelieră din Constanța este subdezvoltată. Lucrurile se vor schimba total în România, după aderarea în spațiul Schengen.
Mai multe hoteluri în Constanța! Totul se va întâmpla în următorii 3 ani. Cum va arăta piața hotelieră din România după intrarea în Schengen

Românii trebuie să se pregătească de ceea ce nu credeau că vor vedea vreodată! Deși sectorul hotelier din Constanța este încă subdezvoltat, totul se va schimba total în următorii ani, informează zf.ro.

Mai multe hoteluri în Constanța

În momentul actual, sectorul hotelier din Constanța este subdezvoltat. Există doar 383 de unități de cazare în județ. Dintre acestea, doar un singur hotel este afiliat unui brand internațional, acesta fiind Ramada. Datele Est Hospitality, analizate de Romania Property Club (RPC) arată că în următorii 3 ani vor fi inaugurate 3 noi unități de cazare afiliate unor branduri, cu un total de 395 de camere.

Te-ar putea interesa și: Ce a pățit o româncă, după ce a plătit 2.600 de lei la un hotel de 4 stele din Eforie Nord. „Își bat joc de banii și vacanțele oamenilor”

Mircea Drăghici, Managing Partner, Est Hospitality a afirmat că aderarea României în spațiul Schengen va avea un impact semnificativ asupra circulației turistice în zona Constanța – Mamaia – Mamaia Nord. El a confirmat că românii vor vedea mai multe hoteluri deschise pe tot timpul anului.

„Accederea României în spaţiul Schengen va avea un impact semnificativ asupra circulaţiei turistice în zona Constanţa-Mamaia-Mamaia Nord şi vom vedea multe hoteluri care vor fi deschise tot timpul anului”, spune Mircea Drăghici.

Din totalul hotelurilor din județul Constanța, doar jumătate sunt clasificate la 3 stele. 43% dintre unitățile de cazare sunt de tip „boutique”, sub 50 de camere. De asemenea, nu există niciun hotel în Constanța de 5 stele cu peste 150 camere.

Constanța
Constanța

Veștile sunt excelente. Din lipsa locurilor din hoteluri, în mod special în sezon estival, românii se înghesuie în apartamentele din Constanța. Cele mai multe au bucătării utilate, astfel, românii reușesc chiar să economisească în concediu: își pot găti în apartament, iar implicit, nu vor mai da bani la restaurante sau terase. O vacanță de 10 zile la apartament costă în jur de 3.000 de lei.

Apartamentele în regim hotelier sunt tot mai căutate. Pe lângă prețul accesibil, care poate fi negociat, românii au parte de toate condițiile. Turiștii au mai mult spațiu, libertate de mișcare, dar și intimitate. În luna iulie, turiștii trebuie să scoată din buzunare 500 de lei pentru o noapte într-un apartament situat în Mamaia-Nord.

În august, însă, tariful mai crește cu 300 de lei. Totodată, cazarea începe de la 300 de lei pe noapte pe malul lacului Siutghiol. Apartamentele au un dormitor și un living în care pot sta 4 sau chiar și 5 persoane. Familiile cu copii sunt clienți fideli.

Vezi și: Tot mai mulți români preferă să stea într-un apartament pe litoral, decât la hotel. Cât costă cazarea