- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai mulți bani pentru IMM-uri! A fost prelungită data până la care pot fi depuse cererile

11 Dec, 19:14 • Fundeanu Madalina
Se acordă bani în plus pentru IMM-uri. Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a anunțat că va prelungi data până la care se pot depune cererile.
Mai mulți bani pentru IMM-uri! A fost prelungită data până la care pot fi depuse cererile

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a anunțat că va prelungi data până la care se pot depune cererile pentru banii acordați IMM-urilor din programul IMMINVEST PLUS, anunță cei de la Mediafax.

Bani în plus pentru IMM-uri

Perioada de depunere a cererilor pentru Programul IMMINVEST PLUS a fost prelungită până la data de 22 decembrie 2023, ora 23.59. Anunțul vine din partea Fondului Național de Garantare a Creditelor.

Până la această dată, poate fi accesat un plafon suplimentar de 4,1 miliarde de lei alocat pentru garantarea celor mai avantajoase credite de investiții și capital de lucru destinate acestora. Suplimentarea a fost decisă de Guvern ca urmare a epuizării plafonului inițial de 7 miliarde lei alocat programului menționat anterior, pentru continuarea programului pe componentele IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod și Garant Construct.

Te-ar putea interesa și: Plafonarea prețurilor la alimente se poate prelungi și în 2024! Ministrul Agriculturii a explicat întreaga situație

bani pentru IMM-uri
bani pentru IMM-uri

Decizia a fost luată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor exprimate atât de mediul de afaceri cât și de sistemul bancar, în contextul în care Fondul Național de Garantare a Creditelor a acordat 7391 de garanții în valoare de peste 6,2 miliarde lei, susținând finanțări de aproximativ 7 miliarde lei, utilizând integral plafonul de garantare stabilit inițial de Guvern pentru implementarea programului pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii și a componentelor acestuia în anul 2023.

Noul plafon va asigura accesul la măsurile din schema de ajutor de stat pentru încă 4.500 de firme, extinzând astfel posibilitatea acordării de ajutoare de stat pentru aproximativ 31.000 de companii până la finalul anului.

Schema de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, în valoare de 695,75 milioane de euro, reprezintă cel mai mare sprijin financiar aprobat la nivel european care are ca principal obiectiv susţinerea întreprinderilor mici și mijlocii, continuarea şi dezvoltarea activităţii lor, a întreprinderilor cu capitalizare de piaţă medie, permiţând păstrarea locurilor de muncă existente, crearea de noi locuri de muncă, investiţii, plata impozitelor, contribuţiilor şi altor taxe datorate bugetului de stat şi celorlalte bugete.

Ajutoarele de stat sunt acordate sub forma de garanţii pentru împrumuturi, dobânzi subvenţionate pentru o perioada de 12 luni şi comisioane 0 pe toata perioada de derulare a creditelor pe toate cele 6 componente.

Pentru acordarea de garanţii, Ministerul Finanţelor a pus la dispoziţie un plafon de garantare pentru anul 2023 în valoare de 24,3 miliarde lei.

Vezi și: O moțiune simplă a fost depusă în Parlament împotriva Ligiei Deca! „A ajuns să fie o piatră de moară pentru tot ceea ce se întâmplă în învățământul românesc”