- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai puţini bani pentru elevii silitori. Zilele libere şi vacanţele se scad din cuantumul burselor

21 Nov, 16:05 • Cornel Ghimeșan
Mai mulți părinți și elevi au semnalat că pe luna septembrie au primit sume sub cuantumul minim al burselor de merit, studiu sau performanță. Într-un răspuns pentru edupedu.ro, secretarul de stat din Ministerul Educației, Florian Lixandru, a explicat motivul.
Mai puţini bani pentru elevii silitori. Zilele libere şi vacanţele se scad din cuantumul burselor

Zilele libere şi vacanţele se scad din cuantumul burselor. Ordinul nr. 5.379/7.09.2022 pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar spune că: „bursele se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii evaluării naționale de către absolvenții clasei a VIII-a, a examenului de bacalaureat, a examenului de certificare a calificării profesionale și pe perioada pregătirii practice. Bursele nu se acordă pe perioada vacanțelor școlare, cu excepția cazurilor menționate la art. 18″, scrie edupedu.ro.

Citeşte şi: Bursele elevilor întârzie, deși banii au fost virați. Precizările Ministerului Educației

Mai mulţi părinţi şi elevi şi-au arătat nemulţumirea după ce au constatat că pe luna septembrie au primit sume sub cuantumul minim pentru bursele de merit, studiu sau performanță.

Citeşte şi: Finanțele anchetează autoritățile locale cu privire la modul în care se plătesc bursele elevilor din România. Anumite blocaje în sistem au ridicat suspiciuni

Într-un răspuns pentru edupedu.ro, secretarul de stat în ministerul Educației Florian Lixandru a explicat că bursele se calculează raportat la structura anului școlar și la zile de școală.

„În afara burselor sociale, celelalte să plătesc pentru zilele de școală, doar bursele sociale se plătesc integral, indiferent de numărul de zile de școală și pe toată perioada anului școlar. Bursele de performanță, de merit etc. se plătesc raportat la numărul de zile de școală, septembrie nefiind, de exemplu, lună întreagă”, a spus secretarul de stat în ministerul Educației Florian Lixandru.

Şi cum elevii şi profesorii vor avea o minivacanţă la sfârşit de noiembrie şi început de decembrie şi şcolile vor fi închise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, în lunile noiembrie şi decembrie bursele vor fi mai mici.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult